Var aldrig oförberedd: 8 saker att ta med när du lämnar huset

av Hilda Maria Morgan

09 December 2022

Var aldrig oförberedd: 8 saker att ta med när du lämnar huset
Advertisement

Väskor, ryggsäckar, axelväskor, magväskor eller helt enkelt fickorna på jackor och olika kläder: varje gång vi lämnar huset har vi alltid något med oss. Det kan vara husnycklarna, pengarna och mobiltelefonen, men det finns också många andra föremål som är värdefulla att ha med sig i alla fall, speciellt om du är borta från hemmet flera timmar varje dag.

Identitetshandlingar, akuta kontaktuppgifter, blodtyper och liknande användbar information bör alltid förvaras till hands även om du önskar att du aldrig skulle behöva använda dem. Men vad är det som vi kan råka använda oftare och som vi ibland glömmer att ta med oss? Nedan hittar du viss användbar information för att berika din personliga lista över viktiga föremål.

Advertisement
Cliren/Reddit

Cliren/Reddit

Läppbalsam: det är viktigt att alltid ha med sig lite läppbalsam eller lypsyl. Det kan till och med fungera att snabbt ta bort några spår av smink eller hjälpa lite mot nariga händer på vintern. Faktum är att en annan sak som ofta behövs, särskilt under den kalla årstiden, är lite handkräm.

Advertisement
swannyboyz

swannyboyz

Ett paket näsdukar: du kanske inte använder dem varje dag, men det kommer alltid en tid då de kommer till nytta när vi är ute och går. Och om du inte vill slösa bort för mycket plast kan ett alternativ vara att köpa näsdukar till hemmet, i pappersförpackningar, och ta de näsdukarna, vika dem och lägga dem i mini tygpåsar, till och med handgjorda sådana.

Creativo

Creativo

Handdesinfektionsmedel: när du inte har tid att tvätta händerna innan du äter snacks eller måltider på språng är det alltid bekvämt.

IronToBInd/Reddit

IronToBInd/Reddit

Vatten och ett mellanmål. Ännu bättre än plastflaskorna, som i alla fall inte ska användas länge och fyllas på flera gånger, är aluminiumflaskorna, som även är väldigt bekväma för både varma och kalla drycker. När det gäller mellanmål, beroende på dina behov och smak, är det alltid bättre att ha med något näringsrikt som kan hjälpa om du får låg energi när du kanske inte har tid att gå och köpa något, till exempel torkad frukt.

edzillion/Reddit

edzillion/Reddit

Hälsotillstånden för var och en av oss kan skilja sig mycket åt och göra det nödvändigt att föredra vissa generiska läkemedel framför andra, men att ha något med sig som kan hjälpa mot vissa vanligare typer av smärta (huvudvärk, magsmärtor och liknande) är verkligen en stor tillgång, speciellt om du råkar må dåligt vid tillfällen då det är svårt att hitta öppna apotek.

Advertisement
CarsonZotti/Reddit

CarsonZotti/Reddit

Hörlurar: vi lever i en värld där det är viktigt att ha en smartphone med sig, och vi kan inte alltid ringa telefonsamtal, lyssna på ljud eller multimediainnehåll utan extern störning eller utan att störa omgivningen. Så det är bättre att aldrig vara utan hörlurar för att kunna lyssna på valfritt ljudinnehåll när du vill.

Creativo

Creativo

Powerbank: om telefonerna alltid är med oss, och ofta är i drift i många timmar, blir det oundvikligt att vara redo att behöva ladda upp dem i farten, och när du lämnar huset, särskilt inför en hel dag, är det väldigt opraktiskt att vara utan ett externt batteri.

Vilka andra föremål kan du inte vara utan när du lämnar huset?

Advertisement