Nej till slöseri: 10 gånger som personer har hittat rätt lösning utan extra kostnader

av Hilda Maria Morgan

28 September 2022

Nej till slöseri: 10 gånger som personer har hittat rätt lösning utan extra kostnader
Advertisement

Även om det är skönt att kunna spendera utan att behöva tänka efter en extra gång, är det också sant att det inte alltid är möjligt. I vardagen måste man bemöta många behov, så när små oförutsedda händelser inträffar är det bra att ha resurser att möta dem med. Och sparsamheten som utövas vid många olika tillfällen kan göra mycket för hembudgeten.

Att leva hela livet i sparsamhetens namn är ett kall för vissa, en nödvändighet för andra, men oavsett kan man i alla fall lära sig några användbara knep när man inte vill dra på dig extra utgifter. Här är tio vittnesmål om personer som då och då är noga med att undvika visst slöseri och som även tar till och gör-det-själv projekt på ett genialiskt sätt.

Advertisement
poochcute/Reddit

poochcute/Reddit

Om du av någon slump har gamla fläktar, som inte längre är värda att reparera, och kanske också behöver en hylla att använda till exempel som skosställ, kan du göra ditt eget med fläktgallren staplade ovanför varandra längs en pinne.

Advertisement
redbucket75/Reddit

redbucket75/Reddit

Du brukar ta en joggingtur och vill inte tynga dig med jackor med fickor, eller magväskor, men du kan heller inte undslippa att bära med dig husnycklarna. Vad kan man då göra? Du kan välja att spendera pengarna på någon speciell pryl eller lösa saken med en enkel säkerhetsnål.

dunco__1/Reddit

dunco__1/Reddit

"Jag har precis köpt mitt första hus, och kunde inte stå ut med spegellamporna i sminkbordet. Jag sprayade dem, tog av lampskärmarna och lade till glödlampor och är nu nöjd." De gigantiska glödlamporna med synliga glödtrådar som påminner om belysningen från länge sedan har en vintagecharm som kan utnyttjas, med en kostnad som ofta är låg jämfört med hela ljuskronor!

Nickyjtjr/Reddit

Nickyjtjr/Reddit

"Det kanske är självklart, men jag sparar all frukt mina barn inte äter, lägger den i en lufttät påse i frysen och använder den för att göra smoothies på helgen."

row_the_boat_0115/Reddit

row_the_boat_0115/Reddit

"Jag ville göra om golvet men det här är en gästtoalett som vi aldrig använder." Istället för att göra om allt, bestämde sig den här mannen för att använda ett finishlack som används för att ge ett keramiskt utseende, och en produkt för att avsluta allt. Efter att ha jämnat ut eventuella grova kanter och ordnat om fogarna, applicerade han färgen med en roller. För att slutföra allt arbete applicerade han även tre lager epoxi. Totalt arbete: 6 timmar, och cirka $ 40 i utgifter.

Advertisement
Mellow_Sunflower/Reddit

Mellow_Sunflower/Reddit

Det har säkert hänt att du varit tvungen att sitta länge på en olämplig stol, en utan ryggstöd som är tillräckligt högt och bekvämt att luta sig mot. En användbar nödåtgärd är att sätta in en väl stödd kudde.

jsidx/Reddit

jsidx/Reddit

Använder du pulvertvättmedel och vill undvika att ta för mycket varje gång kan du skära av en del av skopan, så att den tar upp mindre!

Advertisement
dogmetal/Reddit

dogmetal/Reddit

"I det här huset blir varje par jeans som börjar slitas ett par shorts!" Och det finns tusen idéer för att återvinna jeans, även om du inte gillar idén på att bära dem som shorts.

Mad_Juju/Reddit

Mad_Juju/Reddit

"Istället för att köpa nya tavlor, sparar min bättre hälft oss pengar genom att måla direkt ovanpå illustrationerna som hade tråkat ut henne och imiterar det hon ser i butikerna." En kreativ idé!

Advertisement
handcraftedfood/Reddit

handcraftedfood/Reddit

"Efter att ha gjort om duschen hamnade duschdraperistången för högt upp jämfört med den tidigare. Istället för att hitta ett nytt duschdraperi av bra kvalitet som jag gillade, köpte jag några duschringar för att göra den här gardinen tillräckligt lång!"

Och du, vilka sparsamma knep brukar du använda dig av?

Advertisement