Frusen vindruta: ett snabbt och enkelt sätt för att befria den från is

av Hilda Maria Morgan

06 Januari 2023

Frusen vindruta: ett snabbt och enkelt sätt för att befria den från is
Advertisement

I vissa delar av världen är vintern en årstid som för med sig en hel rad vardagliga obekvämligheter eller utmaningar, som börjar med kampen med snö och is som gör många sysslor i vardagen mycket svårare. Faktum är att på platser med kallare temperaturer är det inte ovanligt att man måste ta itu med en vindruta täckt av is på mornarna, när man ska åka till jobbet eller skolan.

När du ertappas oförberedd inför detta scenario behöver man vanligtvis göra sitt bästa för att värma lite vatten och sedan hälla det på glaset, eller skrapa bort lagret av is och frost, tillräckligt för att få tillräcklig sikt under körningen, för att din egen säkerhet och andras. Men det finns också en riktigt enkel och snabb metod, som kan göras till din egen: i själva verket kräver den helt enkelt att du använder en lufttät plastpåse.

via Country 93.1/Facebook

Country 93.1/Facebook

Country 93.1/Facebook

Så ha en plastpåse av god kvalitet redo i köket, eller till och med i bilen, som har en väl fungerande hermetisk försegling.

Om du när du går ut från huset och inser att vindrutan är täckt av is, behöver du bara fylla påsen med varmt vatten upp till tre fjärdedelar eller lite mer, så att du enkelt kan stänga den. Använd inte kokande vatten, som kan smälta plasten, utan bara mycket varmt kranvatten, eller till och med uppvärmt i mikrovågsugn eller på en spis (även om det sista alternativet tar lite mer tid).

När din påse med varmvatten är klar behöver du bara placera den på vindrutan och få den att glida över glaset, så att den större ytan på påsen är i kontakt med vindrutan, och sedan flytta den upp och ner med regelbundna rörelser för att smälta all patina av is.

Du kan se i den här videon hur enkel, snabb och effektiv denna metod är. Det är ett mycket bekvämare botemedel än en kastrull eller flaska vatten att hälla på vindrutan, och för att den fungerar exakt och regelbundet. Det kommer uppenbarligen också vara nödvändigt att sätta på värmen i bilen så snart som möjligt för att undvika att det utförda arbetet blir som ogjort, men det är helt klart mindre arbetsamt än med andra metoder.

Har du ett favoritsätt att hantera denna lilla nödsituation på?

Advertisement