Skapa ordning i husets olika rum med dessa 10 användbara tips

av Hilda Maria Morgan

03 Maj 2023

Skapa ordning i husets olika rum med dessa 10 användbara tips
Advertisement

Det finns ingen undanflykt: ju mer tid du spenderar hemma, desto mer ansträngning kommer det att ta att upprätthålla ordningen. Och även om du aldrig kan sluta utföra dessa sysslor helt och hållet, kan du åtminstone ta hjälp för att göra det på det mest effektiva, ibland till och med roliga, sätt som möjligt.

Att spara tid genom att förutse någon uppgift, eller använda ett extra tillbehör som sparar tid, eller också förstå det bästa sättet att ställa i ordning i möblerna, eller att dekorera med föremål som fortfarande är användbara i något rum, blir ett sätt att sköta hushållssysslorna med kreativitet, för att få mer tillfredsställelse och undvika många irritationsmoment. Läs vidare så hittar du även en video full av knep som du kan testa.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Mer plats i väggskåpen

Mer plats i väggskåpen

Creativo/Facebook

När vi ställer undan kaffekopparna staplar vi vanligtvis faten och sedan kopparna ovanpå dem. Men det är inte det mest praktiska sättet: om kopparnas modell tillåter det kan du ha 4 av dem på ett fat och sätta ihop dem till en slags fyrkant.

Advertisement

Artighet för gäster

Artighet för gäster

Creativo/Facebook

Vill du ge ditt badrum det där lilla extra när det kommer några gäster och hälsar på? Då är det trevligt och användbart att dekorera med handdukar, eftersom de kommer att användas också. Och du kan dra fördel av det här tricket med ett par handdukar och ett elastiskt band: med den första handduken skapar du ett slags knapphål, stänger det runt en handdukshållare eller ett handtag och sätter sedan in det andra, ihoprullat, i den slinga som har bildats.

Ett ständigt perfekt badrum

Ett ständigt perfekt badrum

Creativo/Facebook

Leta online eller i dina favoritbutiker efter borstar eller svampar med handtag som kan används för att tvätta ytor: de har ett handtag som kan fyllas med tvättmedel, så att de alltid är redo att tvätta väggar, handfat med mera på ett mycket bekvämt sätt. Om du lägger i lite diskmedel, vit vinäger och vatten i den får du en blandning som passar för tusen olika material. Om du förvarar den redo i duschen och använder den så fort du har tvättat klart dig, kommer du inte längre att oroa dig för den platsen av huset varje vecka när du ska utföra rutinstädningen.

Sminksvampar

Sminksvampar

Creativo/Facebook

Det är tråkigt att rengöra alla svamparna en och en med några dagars mellanrum, men eftersom de behöver tvättas så ofta som möjligt måste man ta sig i kragen och göra det. Det finns dock ett knep som sparar tid: lägg dem alla i en matbehållare, med vatten och lite diskmedel (en del föredrar schampo), stäng, skaka ordentligt, skölj sedan och krama ur. Färdigt!

Lakan med elastiska hörn

Lakan med elastiska hörn

Creativo/Facebook

Visste du att man kan utgå från en triangel? Det är bara ett av många sätt att vika dem på, men det låter dig få ett kompakt och vackert paket! Följ anvisningarna för detta trick, som indikeras ovan och i videon nedan.

Advertisement
Advertisement