Skulptera dina magmuskler på 2 veckor med dessa 5 övningar på 30 sekunder

av Hilda Maria Morgan

11 Maj 2023

Skulptera dina magmuskler på 2 veckor med dessa 5 övningar på 30 sekunder
Advertisement

Skulle du vilja komma i form inför sommaren genom att tona magen, men har inte tid att gå till gymmet eller träna regelbundet? Det är ännu inte dags att kapitulera inför en slapp kroppsbyggnad. Visste du att du kan lösa problemet med några enkla och korta övningar som går att göra hemma?

Metoden som kan hjälpa dig heter Interval Traning eller intervallträning och består av alternerande set och repetitioner med varierande intensitet och viloperioder. Denna modalitet kan tillämpas på träning för alla sporter, särskilt aerobiska, och hjälper till att minska kroppsfett snabbare, bränna fler kalorier och samtidigt förbättra tillståndet av välbefinnande och motstånd i allmänhet.

Hur kan man då träna upp magen på bara två veckor? Allt du behöver är dessa 5 övningar 30 sekunder vardera.

Advertisement

1. Rotation av höfterna

1. Rotation av höfterna

MypersonaltrainerTV/YouTube

Ställ dig på alla fyra på en matta, spänn musklerna i magen och skinkorna, flytta sedan höfterna växelvis till höger och vänster. En serie med 20 repetitioner för varje sida.

Advertisement

2. Bakåtspark

Börja i samma position som i föregående övning, lyft sedan långsamt ditt högra ben bakåt, som om du vill sparka bakut. Upprepa 20 gånger för varje ben.

3. Bergsklättraren

Bergsklättraren är kanske en av de mest effektiva övningarna för att tona magen, den är också väldigt lätt att utföra. Börja från liggande position och lyft dig upp med händerna mot marken i axelhöjd och benen raka med tårna vilande mot marken. Dra omväxlande benen mot bröstet, som om du skulle bestiga ett berg. En serie på 30 sekunder.

4. Planka med arm- och benlyft

4. Planka med arm- och benlyft

giovannicestone_coach/YouTube

Börja i plankposition, lyft höger arm och vänster ben rakt ut framför och bakom dig, återgå sedan till startpositionen och upprepa på andra sidan. Upprepa övningen 20 gånger på varje sida.

5. Höga knän

5. Höga knän

Bomber Kri/YouTube

I upprätt läge, böj knä och höger arm, försök att föra knät så nära buken som möjligt, tills de berörs. Upprepa i 1 minut.

Om du har uthålligheten att upprepa dessa övningar varje dag kommer du att kunna uppskatta de första synliga resultaten redan om två veckor. Prova för att se att det fungerar!

Advertisement