Vill du ha ett lätt och hälsosamt mellanmål? Förbered bakade zucchini chips lätt

av Hanna Birgitta Nilsson

27 Juli 2021

Vill du ha ett lätt och hälsosamt mellanmål? Förbered bakade zucchini chips lätt
Advertisement

Alla gillar att äta några salta snacks och dyker ofta in någon butik för att köpa chips, eller letar i kylen, frysen och skafferiet efter något att förtära. Även om det utan tvekan är gott, är dessa improviserade måltider, särskilt konserverad mat, inte vår hälsas bästa vän.

I dessa fall kan du förbereda ett snabbt mellanmål hemma, som zucchini chips. De bakas i ugnen och innehåller få kalorier, inget fett och är väldigt enkla att tillaga. Ta reda på hur du gör det genom att läsa vidare.

Advertisement
mad mags/Flickr

mad mags/Flickr

Vad behöver du för att göra zucchini chips?

  • Du behöver bara 6 zucchini (du kan också minska eller öka efter önskemål, också beroende på hur stor zucchini du använder)
  • Smaksätt med salt

Hur man förbereder zucchinichips i ugnen:

  1. Tvätta zucchinin försiktigt och torka dem
  2. Skär dem i skivor med en mandolin (eller om du är mycket skicklig, även med en skarp kniv). Skivorna måste vara så tunna som möjligt för att bli krispiga vid rätt punkt.
  3. Fyll en stor form eller bakplåt med absorberande papper eller en ren, torr trasa
  4. Ordna zucchinin på papperet / tyget så att de kan torka i två timmar
  5. När det gått två timmar, sätt på ugnen på 100 ° grader (det är en låg temperatur som används för att laga zucchinin utan att den bränns)
  6. Lägg lite salt i en skål och passera varje skiva zucchini i den innan du lägger den på ett bakplåt med bakplåtspapper. Det är bäst att använda stora plåtar utan höga kanter.
  7. In i ugnen i ca 30-45 minuter: det är bra att kontrollera, eftersom tillagningstiderna varierar beroende på hur stor och tjock zucchinin är, hur många som finns på bakplåten och hur mogna de var. De måste dock bli gyllenbruna och krispiga precis som potatischips.
  8. När de är klara, lägg dem i en skål och njut!

Om du vill kan du ha i kryddor och örter som du lägga ihop med saltet: du kan använda vitlökspulver, chili, men också mynta eller basilika. Du kan också använda parmesan eller fetaost (ja, det blir lite mer onyttigt), eller kummin, koriander, paprika, peppar ... Kort sagt, den typ av kryddor som du föredrar!

Advertisement