Få ordning på ditt hem med hjälp av dessa 12 organiseringsprodukter

av Hilda Maria Morgan

02 Juli 2023

Få ordning på ditt hem med hjälp av dessa 12 organiseringsprodukter
Advertisement

När oordning börjar ta överhanden hemma är det svårt att sätta stopp för det innan det börjar kännas överväldigande. Med tiden riskerar faktiskt även den mest organiserade och exakta av människor att fylla sitt hem med många mer eller mindre användbara föremål och därför är organiseringen av utrymmena av grundläggande betydelse, om du ständigt vill att ordning ska råda i ditt hem.

Vi vet alla att en städad miljö hjälper oss att känna oss bättre till mods och att vara mer produktiva, så varför inte ta hand om ordningen i vårt hem? Idag finns det många hjälpmeldel som kan hjälpa oss att organisera och bättre hantera utrymmena i våra hem, även och speciellt när huset är väldigt litet och kanske tror at vi skulle behöva uppfinna dem själva.

Nedan föreslår vi 12 organiseringsprodukter som hjälper dig att få ordning på ditt hem på nolltid.

Advertisement

1. Dörrfack

1. Dörrfack

Tatiana Morales/Amazon

Särskilt om det tillgängliga utrymmet är knappt, tillåter dörrfack oss att skapa stödytor även där de verkar oåtkomliga. Utrustade med krokar för att enkelt kunna hängas på dörrar, utan hål eller lim, hjälper dessa fack oss att hitta en plats för alla de föremål, såsom kosmetika och hälsoprodukter, gosedjur, pappersvaror, som är bra att ha hemma.

Advertisement

2. Garderobsavdelare

2. Garderobsavdelare

Annie/Amazon

Det kan verka trivialt, men för en bättre organisation av våra garderober är avdelare smarta komponenter. Faktum är att allt eftersom dagarna går händer det att kläder, accessoarer och andra föremål beblandas och ackumuleras, vilket ger ett sken av oordning även i ett annars prydligt rum. Faktum är att garderobsavdelare hjälper dig att hålla dina föremål åtskilda efter sort, användningsområde eller syfte och kommer att vara en utmärkt hjälp för att lyckas hålla ordningen längre.

3. Smal förvaringsvagn

3. Smal förvaringsvagn

tiffyhtesweety/Amazon

Det finns många tomma utrymmen som går att hitta i varje rum i vårt hus. Många av dessa kan verka oanvändbara eftersom de är så smala, till exempel det tomma utrymmet mellan handfatet och väggen i badrummet eller mellan kylskåpet och väggen eller bakom dörren eller till och med mellan två möbler eller apparater i badrummet eller köket. Förvaringsvagnar finns idag även i smala format och är därför perfekt anpassningsbara även till dessa små utrymmen som du annars inte skulle kunna använda.

4. Stekpannställ

4. Stekpannställ

MszY/Amazon

De flesta har alltid staplat stekpannor på måfå i skåpen, men hur mycket bekvämare vore inte livet med ett stekpannställ? Tack vare detta värdefulla hjälpmedel kommer du att kunna organisera stekpannor och kastruller ordentligt, du kommer att få ut mer utrymme i dina skåp och lådor och du kommer att kunna byta stekpannorna mer sällan, tack vare den större omsorgen med vilken du förvarar dem på.

5. Tandborsthållare med tandkrämsfördelare

5. Tandborsthållare med tandkrämsfördelare

Kristin baker/Amazon

Det klassiska tandborstglaset är utan tvekan bekvämt, men en tandborsthållare med tandkrämsfördelare att hänga upp är ännu bättre. Det tar inte upp någon plats på handfatet, inget kämpande med att sätta tandkräm på tandborsten när du ska borsta tänderna. Vad skulle man mer kunna önska?

Advertisement

6. Roterande sminkställ

6. Roterande sminkställ

Huihui/Amazon

Vi kvinnor har alltid miljarder sminkprodukter ständigt redo att använda i badrummet. Och varje gång vi behöver något måste vi rota igenom lådor och skåp i timmar och försöker komma ihåg var vi senast placerade dem. Med det roterande sminkstället kan du organisera alla dina produkter och samtidigt alltid ha dem tillgängliga.

7. Behållare för post och nycklar

7. Behållare för post och nycklar

Martha Vanegas/Amazon

När du kommer hem, var brukar du slänga post, nycklar, väskor och ryggsäckar? Vissa kastar dem på golvet, andra på soffan, andra tar med dem till sovrummet eller köket. Varför inte skaffa dig en praktisk behållare med krokar för dina nycklar? Du hänger den på väggen vid dörren och kommer därför alltid ha dem nära till hands. Och post, nycklar och väskor kommer alltid att vara på sin plats.

Advertisement

8. Vertikalt skoställ

8. Vertikalt skoställ

Alicia Morquecho/Amazon

Vid det här laget vet vi alla hur viktigt det är att ta av sig skorna när man går in i huset. Därför är det lämpligt att skaffa ett skoställ att ha i hallen, redo att välkomna våra skor så fort vi går över tröskel till huset och kan skämma bort oss med våra tofflor som är redo att användas. Idag finns det även väldigt tunna skoställ som utvecklas vertikalt och som anpassar sig för att passa även bakom dörrar. Superbekvämt!

9. Väskfack

9. Väskfack

trekker/Amazon

Väskor är för det mesta väldigt skrymmande föremål i våra garderober, inte bara på grund av utrymmet de tar upp utan också på grund av rädslan vi alltid har att de ska förstöras när vi lägger undan dem. Hängande fack för att hålla dem alla på plats är precis vad du behöver.

Advertisement

10. Dörrsmutstvättpåse

10. Dörrsmutstvättpåse

Danielle/Amazon

Om vårt badrum eller tvätthörn är väldigt litet blir utrymmesoptimering av grundläggande betydelse. För detta är en smutstvättkorg som hängs upp direkt bakom dörren mycket användbar.

11. Lådavdelare

11. Lådavdelare

DLTK/Amazon

Med praktiska fack i olika storlekar i dina lådor kommer varje föremål äntligen att hitta sin specifika plats och du kommer alltid att veta var du ska leta efter dem. Oavsett om det är pappersvaror, smycken eller kosmetika, från och med nu kommer du inte att tappa bort något i dina lådor.

Advertisement

12. Förvaringsbehållare

12. Förvaringsbehållare

Newel/Amazon

Oavsett om det är den kommande årstidens kläder, pappersvaror, kosmetika eller användbara verktyg för garagets gör-det-själv-projekt, är plastbehållare alltid perfekta. Eftersom de ofta är utrustade med hjul är de också lätta att transportera vid många tillfällen. Och framför allt sparar de oss besväret med att behöva leta, eftersom vi kan märka dem och i många fall är de dessutom genomskinliga.

Har du hittat hjälpmedlet som är rätt för dig?

Advertisement