4 användbara tips och 1 oväntat knep för att bleka vita tygskor

av Hilda Maria Morgan

06 Juni 2023

4 användbara tips och 1 oväntat knep för att bleka vita tygskor
Advertisement

Få saker är så bekväma som tygskor. De är både praktiska och snygga, de kan kombineras med många olika outfits och låter oss leka med stilen genom att de går att välja i olika färger, ibland även i pråliga och färgglada mönster. De kan i alla avseenden betraktas som en av symbolerna för den kommande sommaren, med sitt lätta och andningsbara tyg får de oss alltid att känna oss bekväma och fräscha.

Speciellt om de är vita eller väldigt ljusa blir dessa skor dock lätt bli smutsiga vid användning och med tiden kan de bli gula inte bara på grund av ansamling av smuts och skräp, utan också av kontinuerlig exponering för solen. Även om det är den första lösningen som man kommer att tänka på, är tvättmaskinen inte den mest lämpliga, eftersom skorna kan förstöras. Så hur gör man för att få dem att bli lika vita som de var när du köpte dem?

I denna artikel tipsar vi om 4 användbara tips och 1 oväntat knep för att dina skor alltid ska vara vita och rena.

Advertisement
Creativo

Creativo

Naturliga rengöringsmedel hjälper oss också att rengöra skor:

  • Marseille-tvål är utmärkt inte bara för rengöring och avfettning av skor, utan den lämnar också en behaglig doft på tyget. Du kan använda tvålen som en svamp eller placera några flingor på en trasa eller en tandborste och gnugga mot dina skor, insistera mer på smutsiga områden. Om du föredrar det kan du välja flytande tvål som du späder i lite varmt vatten. Skölj noggrant, se till att ta bort eventuella tvålrester och låt torka.
  • Vit vinäger är också perfekt för att bleka tygskor utan att skada dem. Använd en trasa eller svamp för att sprida ut vinäger på dina skor, insistera särskilt på särskilt fläckiga områden. Skölj flera gånger och låt det lufttorka.
  • Slutligen kan citronsaft blandas med lite vatten och gnidas i cirkulära rörelser på skorna, speciellt i de färgade områdena. Alternativt kan du göra detta med en halv citron genom att fukta skon med ljummet vatten. Ställ skorna i solljus i några timmar, skölj sedan med rent vatten.

Det finns också ett knep som inte alla känner till, men som du kan använda för att ta bort de svåraste fläckarna: toalettpapper. Det kan verka ovanligt, men det är otroligt effektivt: lägg bara flera lager av toalettpapper som du fuktat med vatten på skorna och vänta tills de torkat helt efter ca. 12 timmar. När du tar bort toalettpappret kommer dina skor vara helt rena och vita.

Nu har du verkligen inga fler ursäkter för att inte rengöra dina skor!

Advertisement