Visa upp ditt gråa hår med stolthet: tipsen för att följa kändismodet

av Hilda Maria Morgan

12 September 2022

Visa upp ditt gråa hår med stolthet: tipsen för att följa kändismodet
Advertisement

Grått hår har alltid förknippats med mor- och farmödrar och därför har de flesta vuxna fruktat färgen. Ändå har trenden de senaste åren definitivt vänt och idag är grått till och med på modet: på vågen av hashtaggen #greyhairdontcare har kändisar som Helen Mirren, Andie McDowell, Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, men också vanliga människor börjat visa sig i sitt gråa hår utan rädsla för att se för gammal ut.

Istället verkar det som att grått föryngrar och mjukar upp ansiktsdragen som tenderar att stelna med åldern. Men hur förstärker vi vår gråa? För tillfället är det lavendelgrått som är den nyans som är populärast, en kombination av grått och lavendel, som ska få tusen nyanser. Låt oss tillsammans ta reda på vilka de är!

Advertisement

Populärt bland de mycket unga såväl som hos äldre kvinnor, lavendelgrått är en nyans som alla ör överens om och är trenden för tillfället för att kamouflera grått hår eller för att förbättra blekt hår. Färgen kan ta tusen nyanser och intensiteter, som kan anpassa sig perfekt till personligheten hos dem som har färgen. Nyanserna av lila hjälper till att ge mer ljus till ansiktet och passar bra tillsammans med hårets grå färg, förstärker det både när det är den rådande färgen och när det bara antyds.

Advertisement

Oavsett om ditt hår är grått av val eller ålder, kommer lila att ge dig chansen att leka ännu mer med din stil. Du kan ha det i hela håret eller bara i några delar, till exempel på vissa lockar i den nyans du föredrar. Den enda gränsen är din egen fantasi.

Du kan också välja att färga endast topparna lila, genom att leka med färgtonen: mer intensiv som tenderar mot det blå eller mildare och lila. Dammiga och pastellfärgade eller nästan holografiska. Välj det du gillar bäst, experimentera även med olika möjligheter!

För en ännu mer slagkraftig effekt kan du också färga endast vid hårrötterna och lämna längderna och topparna naturliga om du har ljusgrått eller vitt hår eller bleka dem. Det viktiga är att färgerna är lila och grå i alla dess femtio nyanser!

Och du, har du redan slutit fred med ditt grå hår? Skulle du använda lavendelfärg för att ge det grå en mer framträdande plats?  

Advertisement