10 muntra pyssel för barn att göra med papper och kartong

av Hilda Maria Morgan

09 Juni 2023

10 muntra pyssel för barn att göra med papper och kartong
Advertisement

Att involvera barn i kreativa aktiviteter är alltid ett bra sätt att hålla dem engagerade i något som är både användbart, lärorikt och framför allt roligt. Arbeten med papper och kartong gör att du kan skapa en mängd olika projekt, från de enklaste, erhållna genom att helt enkelt vika papper, till de mer utarbetade, som popup-verk.

Materialen som används är väldigt och lättillgängliga och ofta kan man också kreativt återvinna sådant som annars skulle slängas i återvinningen. Oavsett om det är gratulationskort för speciella tillfällen, fest- eller lekinbjudningar, eller dekorerade kort att förvara som minnessaker, kommer dina barn att älska att göra dessa unika skapelser att ge till vänner och familj.

Nedan visar vi 10 bedårande projekt för att skapa riktigt unika pyssel.

Advertisement

1. En papperskram

Ge bort varma papperskramar med hjälp av denna tutorial från Munofore.com: allt du behöver är färgad papp, sax och lim för att hjälpa dina barn att uttrycka sin tillgivenhet för någon.

Advertisement

2. Trevlig resa

Att önska trevlig resa till den som ska resa iväg eller att minnas en trevlig semester är lätt med de projekt man kan göra med sina barn. Använd tidningsurklipp eller presentpapper med tema, eller skapa era egna teckningar som ni kan använda som formar för kort, eller gör en resedagbok genom att klippa ut en resväska och limma fast allt som påminner er om er semester. Få inspiration av denna tutorial.

3. Tygballonger

Blanda material och texturer med tygrester för att skapa ett underbart gäng färgglada ballonger.

4. En söt present

Ge bort en smak av sötma med denna läckra burk med honung.

5. Läcker fräschör

Oavsett om det är en inbjudan till ett poolparty eller ett sommarfödelsedagskort är denna glasspinne en gåva i sig.

Advertisement

6. Vikta och hoprullade

Istället för den klassiska färgglada teckningen kan ni skapa färgglada konstverk genom att helt enkelt vika och rulla ihop pappren som sedan limmas fast på ett vitt papper. Ta hjälp av denna tutorial.

7. Enkla pop-up

Vem har sagt att det är svårt att skapa en pop-up? Med den här videohandledningen kommer ni att kunna lära er tekniken för de enklaste projekten.

Advertisement

8. Pop-up-regnbåge

Vad sägs om istället om en munter och färgglad pop-up-regnbåge som öppnas med ert kort?

9. Eviga blommor

Om ni gör blommor av papper kommer blombuketterna aldrig att vissna. Från de enklaste till de i 3D som är mer utarbetade, det finns något för alla smaker.

Advertisement

11. Ficksolfjäder

Slutligen, om du letar efter en mer originell idé rekommenderar vi ficksolfjädern. Den är väldigt enkel att göra och det är oerhört roligt för barn, som kan dekorera dem som de vill, vika dem och montera dem helt självständigt. Ta hjälp av denna tutorial.

Har ni redan valt vilket projekt ni ska börja med?

Advertisement