12 fina pyssel att göra med glasspinnar

av Hilda Maria Morgan

19 Juni 2023

12 fina pyssel att göra med glasspinnar
Advertisement

Glasspinnar är goda och uppfriskande under sommaren, men har du någonsin tänkt på att pinnarna kan komma till nytta även efter att vi har ätit upp glassen? Det finns jättemånga kreativa pyssel som kan göras med dessa små träpinnar, från de enklaste till de mest utarbetade och komplexa. Från fotoramar till leksaker och dockor, mångfalden av föremål som kan skapas är verkligen otrolig.

Ensam eller tillsammans med dina barn, du kommer oavsett kunna ha roligt genom att ge utlopp för din fantasi genom att skapa underbara kreativa pyssel med denna enkla och billiga återvunna råvara. Och om du skulle ha slut på idéer visar vi 12 riktigt intressanta projekt nedan.

Advertisement

1. Regnbågar

Låt oss börja med ett mycket enkelt projekt: regnbågar. Limma helt enkelt ihop 7 färgade pinnar och dekorera dem med ett moln för att skapa en underbar dekoration för ditt hem.

Advertisement

2. Målat låtsasglas

Ett annat enkelt men helt klart mycket effektfullt pyssel är att skapa ett målat låtsasglas. Ha kul att ge glaset den form du föredrar och färglägg med silkespapper.

3. Fotoram

Vad sägs istället om snygga fotoramar för att sätta dina bästa minnen i? Ge dem din favoritform, färglägg dem och dekorera dem som du vill. De skulle också vara en fantastisk present.

4. Pennhållare

Om du letar efter ett roligt men användbart projekt att göra, är dessa pennhållare något för dig. Du kan göra dem genom att arrangera pinnarna vertikalt eller överlappa dem horisontellt, eller genom att limma dem runt en plåtburk. Du skulle också kunna göra en telefonhållare, något för de mer tekniska. Din fantasi är den enda gränsen.

5. Servetthållare

En perfekt present att göra helt för hand med barnen är en servetthållare med glasspinnar. Fin, användbar och rolig.

Advertisement

6. Segelbåt

Hur tillfredsställande är det inte att göra sina egna leksaker? Att göra en segelbåt är superenkelt med glasspinnar; när den är klar kan barnen roa sig med uppfriskande lekar.

7. Blomkruka

Om trädgårdsskötsel är din passion, involvera också dina barn i skapandet av färgglada och originella planteringskärl till växterna; de kommer att ha roligt i skapandet av nya färgkombinationer och vem vet vad mer, kanske får de dessutom gröna fingrar!

Advertisement

8. Magneter

Och vad sägs om att göra dekorativa magneter istället? De är perfekta för att skapa minnen av ett särskilt ögonblick, en sommar, en semester, en resa. Eller kanske ditt barns födelsedagskalas. Eller helt enkelt för att sätta lite färg på ditt kök.

9. Glasunderlägg

Få saker är så irriterande som de cirkulära märken som muggar och glas lämnar på våra bord och möbler. Gör fina glasunderlägg tillsammans med dina barn så blir det roligare att använda dem. På samma sätt kan du också göra underbara grytunderlägg.

Advertisement

10. Fågelhus

För djurälskande barn kommer det att vara roligt att göra ett hus eller en matare till fåglarna i grannskapet. De kommer att kunna tillbringa timmar med att se fåglarna livnära sig på fröna i deras hantverk.

11. Flygplan

Vem älskade inte att leka med flygplan som barn? Gör era egna genom att limma och färglägga glasspinnar och klädnypor av trä. Dina barn kommer att fantisera om avlägsna resor för att upptäcka världen.

Advertisement

12. Bokmärken

Slutligen, för dem som älskar att läsa finns det inget bättre än ett bokmärke för att hålla reda på var man är. Gör flera, av alla möjliga färger eller former, med glasspinnar, du kan välja den du gillar bäst eller använda alla, en för varje bok du har börjat i.

Har du börjat äta glasspinnar än för att samla på dig pinnar?

Advertisement