Kan du skilja dem åt? 11 kändispar som man ofta blandar ihop

av Hilda Maria Morgan

08 Juni 2023

Kan du skilja dem åt? 11 kändispar som man ofta blandar ihop
Advertisement

Har du någonsin träffat din dubbelgångare? Det är en mycket sällsynt händelse, även om alla sägs ha en. Det är bara det att tills vi råkar se någon som ser ut precis som oss har vi svårt att tro att det skulle kunna finnas någon. Men om vi bodde i Hollywood skulle det kanske inte vara så konstigt att stöta på en person som ser ut som oss! Eller åtminstone är det vad man tänker när man tittar på skådespelarpar, ofta tilltillhörande samma åldersgrupp, som verkligen vid en första anblick verkar omöjliga att se skillnad på, och ibland även om man fortsätter titta är det svårt att komma ihåg vem som var vem!

Ibland byggs alltså oförglömliga ögonblick av popkultur på dessa likheter, och det har till och med funnits ett fall två "tvillingar" som faktiskt hade kunnat ha samma blod!

Advertisement

Javier Bardem och Jeffrey Dean Morgan

Den spanska stjärnan som vann en Oscar för "No country for old men", född 1969, har alltid misstagits för sin amerikanska kollega (1966) som blev känd i Grey's Anatomy och gjorde Negan i The Walking Dead till sin egen. Och vice versa!

Advertisement

Mark Wahlberg och Matt Damon

Även Wahlberg (1971) och Damon (1970) är så vana vid att misstas för varandra att de inte ens bryr sig om att korrigera sina samtalspartner, utan bara tar emot komplimanger riktade mot varandra med stor nonchalans. Att de båda är från Boston hjälper inte tittarna!

Katy Perry och Zooey Deschanel

Den ena (Perry, 1984) är sångare som ibland skådespelar, den andra (Deschanel, 1980) är skådespelerska med enastående sångförmåga. Och så ansiktsformen, håret som ofta bärs på liknande sätt och de stora och vackra blå ögonen: de skämtar också om detta och de har förevigats flera gånger vid sociala tillfällen bredvid varandra och har poserat för allmänhetens glädje.

Amy Adams och Isla Fisher

Kanske beror det på att det inte finns så många rödhåriga i Hollywood och dessa två kvinnor har haft exakt samma färg länge, men Amy Adams (1974) och Isla Fisher (1976) har tusen gånger stått framför personer som varit övertygade om att de hade den andra före sig. Inte heller för dem är det några problem!

Tom Hardy och Logan Marshall-Green

Den första (1977) är kanske mer känd för allmänheten tack vare roller som Venom eller Peaky Blinders, men när man sedan ser bilder på hans kollega, bara ett år yngre, är man ofta övertygad om att det fortfarande är den engelske skådespelaren, och inte den andra, amerikanske.

Advertisement

Daniel Radcliffe och Elijah Wood

Den ena, från England, är Harry Potters ansikte (Radcliffe, 1989), den andra, från Amerika (Wood, 1981), är istället den som världen minns som Frodo i Sagan om ringen. Två sagor som har gjorts om till film, i sin tur födda ur litterära verk som blivit en del av den kollektiva kulturen – om än i olika tidsepoker. Dessutom kom filmerna upp på bioduken under samma år: någon som är lite distraherad kan inte klandras för att ha blandat ihop dem!

Thandie Newton och Zoe Saldana

De är båda vackra och otroligt skickliga i actionfilmer: Newton (1972) spelade vid sidan av Tom Cruise i Mission: Impossible 2 och är oförglömlig från Westworld, den andra (1978) är istället ett välkänt ansikte från Marvel-universumet, där hon spelar rollen som Gamora och innan dess var hon den som gömde sig bakom Neytiris i Avatar.

Advertisement

Zoe Saldana och Jada Pinkett-Smith

Saldana har också en annan berömd imitator: Jada Pinkett-Smith (1971), gift med Will Smith sedan 1997.

Natalia Dyer och Timothée Chalamet

Det finns inte bara par av dubbelgångare av samma kön: det finns många fans som har märkt en otrolig likhet mellan divaen i Stranger Things, Natalia Dyer (1995) och huvudpersonen i Dune, Chalamet (1995). Vad tänker du? De har väldigt lika ansikten!

Advertisement

Bryce Dalla Howard och Jessica Chastain

Stjärnan från Jurassic World och Spider-man (1981), dotter till regissören Ron Howard, borde vara känd nog för att bli erkänd för vem hon verkligen är. Men när du har rött hår och det finns en tjej i samma ålder (eller nästan, Chastain föddes 1977) som gjorde samma auditions och sedan gjorde stor succé under samma år, kan inte världen se skillnad. Och det finns ytterligare en grej: som blev viral till den grad att det skapades en video gjord av fans som förklarade problemet, som togs upp kort efter av Howard själv, i en episk uppspelning som Jessica Chastain själv delade på sina sociala nätverk!

Matthew McConaughey och Woody Harrelson

De har alltid varit vänner, och det har alltid noterats att de har många likheter. Den första (1969) och den andra (1961) har alltid skämtat om det. Men 2023 släpptes en bomb: i en intervju sa McConaughey att han och hans True Detective-kompanjon faktiskt kunde vara halvbröder.

Det är verkligen sant att det i Hollywood verkar som att allt är möjligt!

Advertisement