11 bra skäl till attaldrig slänga kiselgelpåsar

av Hilda Maria Morgan

05 Juni 2023

11 bra skäl till attaldrig slänga kiselgelpåsar
Advertisement

Hur många gånger är det inte så att när vi öppnar lådan från något inköp, från väskor till elektronik, hittar vi de där papperspåsarna fulla av genomskinliga pärlor? Vi får bara hoppas på att påsen inte går sönder, annars blir det en enda röra och det är svårt att hitta alla de där pärlorna! Vi vet redan att det är kiselgel, ett mycket hygroskopiskt ämne, som används för att torka ut, och mer allmänt för att absorbera överskottsfuktighet.

Vi förstår därför omedelbart att denna förmåga hos silika gel är mycket användbar i många fall i vardagen, till den grad att det till och med finns de som köper dessa påsar i stora mängder just för att alltid ha dem redo att användas! Ta reda på hur du kan använda den.

Advertisement
Er Condor/Amazon

Er Condor/Amazon

För kameror: oavsett om du vill ta dem med dig på en bilresa eller fotografiutflykt, eller helt enkelt förvara dem i kameralådorna eller kameraväskorna tillsammans med linser och tillbehör, är silika gelpåsar fenomenala när det gäller att kontrollera luftfuktigheten, så pass att fotografer ofta köper dem i förpackningar för att de inte ska ta slut!

När du hittar en i något paket, lägg den i garderoben eller byrålådorna omedelbart: risken för mögel på kläder försvinner om du har några påsar. Likaså kan de användas i slutna resväskor som du har förberett långt innan nästa resa.

Advertisement
cinghiuz/ebay.it

cinghiuz/ebay.it

Är du rädd för att gamla böcker i ett rum som tenderar att vara fuktigt ska bli mer och mer mögliga? Ta hjälp av påsarna i fråga. Du kan placera dem båda mellan en bok och en annan och, om situationen inte är alltför allvarlig, helt enkelt nära böckerna på hyllorna.

På samma sätt kan dessa gelpärlor hjälpa bevarandet av gamla fotografier som du förvarar i någon låda under lång tid, eller till och med fotoalbum skyddade inuti fodral eller lådor. Tillsammans med dem, inuti förpackningen, lägg två eller tre påsar kiselgel (eller också fler), så håller du fukten i schack. Även om du vill förvara vissa viktiga dokument som förvaras i lådor på ett säkert sätt, är gelpåsar att vara bra allierade!

componen44/ebay.it

componen44/ebay.it

Om du vid vissa tider på året ständigt hittar dina bilrutor täckta av kondens och du måste slösa bort lite tid varje dag innan du åker hemifrån, placera en god mängd silika gelpåsar på instrumentbrädan, du kommer att bli förvånad över resultatet!

Illaluktande skor och väskor från gymmet: silika gelpåsar, återigen, kan vara botemedlet för dig. Tillsammans med fukten från svett absorberar de även lukter tillräckligt för att deodorisera dessa slutna utrymmen. Det är inte illa att bland annat placera några påsar även på skostället.

Advertisement