Pandora-armband: få dem att glänsa igen med 4 enkla knep

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2023

Pandora-armband: få dem att glänsa igen med 4 enkla knep
Advertisement

De säljs över hela världen, och det finns också många liknande versioner av en myriad av andra märken: vi pratar om armband som ska görs personliga med berlocker, som de som har blivit kända tack vare märket Pandora. De är vanligtvis nästan alltid gjorda av silver (Sterling 925), och är supermångsidiga: beroende på mängden och stilen på de hängen som vi vill dekorera dem med, och på så vis blir de smycken som man kan använda i vardagen men också vid mer speciella tillfällen. Andra gånger är dock denna typ av armband gjorda av stål.

I vilket fall som helst, genom att använda dem, från svett, till gnidandet mot huden och eventuellt till och med vatten eller tvål som de kommer i kontakt med, blir de matta. Det finns dock ett väldigt enkelt sätt att återställa dess ursprungliga utseende, och få dem att glänsa som om de vore nya igen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du behöver:

  • En skål (helst glas)
  • Aluminiumfolie
  • Vatten
  • Bordssalt
  • Ha också en mjuk trasa redo, som de som används för att polera silver

Proceduren är väldigt enkel och syftar till att lösa upp avlagringarna på metallytan för att få den att glänsa igen. Här är stegen att följa:

1.       Ta aluminiumfolien och fodra skålens botten och sidor så att den sticker ut. Den blanka, reflekterande sidan ska vara vänd uppåt och vara synlig för dig.

2.       Placera armbanden inuti skålen på aluminiumfolien.

3.       Strö rikligt med salt på dem.

4.       Tillsätt nu lite hett vatten (du kan koka det med en vattenkokare och hälla på det när det inte bränner för mycket längre).

5.       Låt dra i 3 timmar.

6.       Skölj väl.

7.       Torka med en mjuk putsduk.

Du kommer att se skillnaden! Var försiktig så att du inte använder den här metoden med smycken som inte är äkta silver eller rostfritt stål, eftersom det kan visa sig skada de smyckena.

Det finns också de som tillsätter vinäger eller två matskedar citronsyra istället för salt.

Om dina smycken däremot har små ränder kan du också testa att polera dem direkt med en mjuk trasa och en blandning av vatten och isopropylalkohol, i förhållandet 1:4 (till exempel en matsked alkohol och 4 matskedar vatten).

Är du redo att återställa alla dina favoritsmycken?

Advertisement