Den som alltid har ett rent badrum glömmer aldrig några av dessa 7 tips

av Hilda Maria Morgan

30 Maj 2023

Den som alltid har ett rent badrum glömmer aldrig några av dessa 7 tips
Advertisement

Det finns inget utrymme i huset där det inte är önskvärt att känna en god doft i luften, men visst finns det en plats där vi verkligen inte vill att obehagliga lukter ska dröja sig kvar, och det är badrummet. Vi är särskilt känsliga för all dålig lukt vi känner i denna miljö, som är den mest av alla där hygien och renlighet måste regera.

De som inte behöver oroa sig för detta resultat är de som utövar en rad vanor regelbundet, och varje gång man går på toaletten känns det trevligt, både för oss och alla gäster. Ta reda på vilka de är genom att läsa vidare.

Advertisement
Lisa Newton/Pixabay

Lisa Newton/Pixabay

  • Skjut aldrig upp städningen: det är banalt, men att ha för vana att städa dagligen gör det mindre jobbigt i slutändan och gör att vi – ibland – kan slappna av lite om vi verkligen är för trötta. Den mest problematiska punkten, vet vi alla, är toalettstolen. En snabb daglig rengöring och en mer noggrann rengöring varje vecka eliminerar risken för obehag. Och glöm aldrig toalettborsten!
  • Var uppmärksam på handdukarna: de blir blöta av fukten, liksom allt de kommer i kontakt med när vi använder dem för att torka vår kropp och vårt hår. De bör alltid hängas långt borta åtminstone från duschen eller badkaret och oavsett bör de bytas ut en eller ännu hellre två gånger i veckan. Och när de blivit stela eller också lite lätt illaluktande av alla tvättar, utan att de olika metoderna för att återställa dem lyckas, är det dags att byta ut dem.
  • Luftcirkulation: regeln att hålla fönstret öppet minst en halvtimme en eller två gånger om dagen gäller för alla rum, men speciellt för badrummet. Och om det inte är möjligt, håll åtminstone dörren öppen och aktivera ventilationssystemen efter varje dusch.
  • Deodoranter, även gör-det-själv: eteriska oljor i bikarbonat eller på tyger (även på toalettpappersrullar), rökelse, potpurri, doftljus... Alla har sina favoritmetoder, och de bidrar alla till att göra doften trevligare i badrummet.
  • Växter som älskar fuktiga miljöer: de mest kända är ormbunkar, men beroende på behoven hos varje art finns det många typer av växter att välja mellan, och de bidrar alla till att förbättra luftkvaliteten.
  • Antifuktsystem: i allvarliga fall behövs speciella apparater, annars kan du prova de många gör-det-själv-medlen (vanligtvis baserade på bikarbonat eller salt) och på så vis kommer du att kunna hålla av de vanligaste faktorerna för att orsaka dålig lukt i schack.

De kanske kan verka vara självklara tips, men är du säker på att du alltid eller alls omsätter dem i praktiken?

Advertisement