Maximera utrymmet med dessa 12 DIY-hörninredningsidéer

av Hilda Maria Morgan

28 Maj 2023

Maximera utrymmet med dessa 12 DIY-hörninredningsidéer
Advertisement

Utrymmet för att förvara föremål, prydnadssaker, böcker, skafferiprodukter verkar aldrig räcka till. Av denna anledning är det viktigt att hitta geniala lösningar för att möblera även de hörn som vanligtvis inte används. Se dig omkring i varje rum med ett mer kreativt förhållningssätt till problemet för att ständigt hitta nya platser att utnyttja för att förvara allt som finns inne i huset, för att få ut mycket mer utrymme att leva på i våra miljöer utan alltför många hinder.

Om du också letar efter ett sätt att maximera utrymmena i ditt lilla hem, varför inte prova på något DIY-projekt? Ta inspiration från dessa 12 idéer för att möblera hörnen, även de mindre använda: du kommer att bli överraskad av alla oanvända ytor som du kommer att kunna utnyttja på ett bättre sätt!

Advertisement

1. Omtolka objekten

Ofta kan föremål som vanligtvis har andra avsedda användningsområden även göras om till små hyllor. Vad sägs till exempel om dessa små hörnhyllor, gjorda med tidsskriftssamlare i trä?

Advertisement

2. Svävande nattduksbord

Om ditt sovrum saknar plats för nattduksbord, gör ett svävande med en liten hörnhylla.

3. Ojämna hyllor

Hur många rum har inte tomma hörn mellan två mycket nära dörrar? Växter är perfekta för att dekorera dessa områden, men du kan göra det mesta av dem med oregelbundna hyllor arrangerade asymmetriskt.

4. Gamla dörrar

En gammal dörr som viks på mitten kan lätt förvandlas till en praktisk hörnhylla.

5. Badrumshyllor

Är ditt badrum väldigt litet och du vet inte var du ska förvara alla dina produkter? Oroa dig inte, du kommer att kunna lösa problemet direkt med små fyrkantiga hyllor. Installera dem i hörnet bredvid spegeln, de kommer att ersätta väggenheten perfekt.

Advertisement

6. Fruktlådor i trä

Fruktlådor i trä är perfekta för att spara utrymme även när det inte finns plats: häng upp dem på väggen i områden som annars skulle vara för smala för att rymma möbler, hyllor och skåp.

7. Byråtrappan

Har du någonsin tänkt på hur mycket tomt utrymme det finns under trappan? Maximera det genom att förvandla stegen till lådor!

Advertisement

8. Utrymmet under trappan

Även utrymmet under trappan kan utnyttjas lönsamt: garderober, skåp eller studiehörn skulle kunna passa in perfekt!

9. Hyllor bakom dörren

Är gosedjuren verkligen för många för ditt hem? Installera små hyllor bakom sovrumsdörren: dina barn kommer alltid att ha sina gosedjur nära till hands och golvet blir fritt för deras lekar.

Advertisement

10. Trä och rör

För den som älskar den industriella stilen räcker två rör och några träskivor för att skapa en hörnhylla. Perfekt för vardagsrummet.

11. Vinskåp

Vad sägs om ett litet hörnvinskåp? Upphängt för att inte ta upp plats på golvet, och i ett hörn för att inte ta upp plats i skafferiet.

Advertisement

12. Hörnugn

Om du har ett hörnkök, för att maximera det tillgängliga utrymmet, placera ugnen och spisen i hörnet: du kommer på så vis få de två sidorna helt fria för dina möbler.

Hur använder du hörnen i ditt hem?

Advertisement