Dessa 10 föremål måste försvinna omedelbart och för alltid från din garderob

av Hilda Maria Morgan

24 Maj 2023

Dessa 10 föremål måste försvinna omedelbart och för alltid från din garderob
Advertisement

Med varje säsongsbyte är det alltid samma historia: det är dags att byta garderob och snabbt upptäcker vi många klädesplagg i vår garderob som har legat oanvända i flera år. Det finns många anledningar till varför vi behåller klädesplagg som vi vet att vi aldrig kommer att använda igen, vanligtvis av praktisk eller känslomässig natur.

Från klänningen vi hade som brudtärna på vår bästa väns bröllop, till en gammal karnevalsdräkt, kläder från när vi var smalare, som vi fortsätter att behålla i ett fåfängt hopp om att kunna använda dem igen en dag. Sedan finns det kläder som köpts och aldrig använts, som vi skulle känna oss ledsna över att slänga eftersom det verkar vara ett slöseri med våra pengar, kläder som vi fått gratis vid köp av andra produkter eller de som är för slitna för att användas igen, men som vi kan bara inte skilja oss ifrån.

Det finns 10 sorters plagg som vi fortfarande har kvar i våra garderober och som vi istället borde göra oss av med direkt och för alltid. Låt oss upptäcka dem tillsammans.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1.       Kläder för smutsiga arbeten: vi har alla säkerligen gamla och slitna kläder i vår garderob, eller av dålig kvalitet, som vi fortsätter att behålla för de jobb som skulle förstöra våra vardagskläder. Att måla om huset, trädgårdsarbete, djupstädning, dessa är alla jobb med stor risk för outplånliga fläckar på kläderna. Detta är dock ingen bra ursäkt för att fortsätta ha alla de där fula och slitna kläderna i garderoben. Kasta nästan alla, ett plagg eller två räcker.

2.       Obekväma skor: det är sant, höga klackar och spetsiga tår fungerar bra för att känna sig attraktiv, men det är lika bra att vi inser hur obekväma de är. Varje gång vi försöker använda dem går vi snabbt tillbaka för att sätta på oss något de mer bekväma valen. Så varför har vi dem kvar? Det är mycket bättre att kassera dem, tillsammans med frestelsen att bära dem igen.

3.       Dyra kläder: vi har alla ett riktigt dyrt klädesplagg i garderoben, kanske ett excentriskt, som vi köpte under rean och sedan aldrig har satt på oss. Vi har alltid saknat modet, självförtroendet eller rätt tillfälle. Tja, den dagen när du kommer bära detta plagg kommer aldrig komma, lämna plats för något nytt.

4.       Kläder och skor i behov av reparation: ärligt talat, om du verkligen skulle fixa de här skorna eller fixa fållen på den klänningen skulle du redan ha gjort det, eller hur? Då är det mycket bättre att göra sig av med dem.

5.       Presenter: mammor har ofta dålig smak när det kommer till att köpa kläder till sina barn. Hur ofta har man inte fått kläder i present som man inte alls gillat och som man aldrig sedan har använt? Behåll dem inte längre, frigör utrymme för det du istället gladeligen kommer att använda.

6.       Gamla maskeradkostymer: oavsett om de är till karneval, halloween eller scenkostymer kommer du säkerligen aldrig att använda dem igen. Behåll dem inte bara som ett minne, det är inte rimligt.

7.       Slitna eller blekta kläder: varför behåller du dem om du inte kan bära dem?

8.       Gratis kläder och accessoarer: t-shirts med tryck som tas emot gratis vid köp av specifika produkter, handlingspåsar med någon matkedjas namn på, billiga smycken i kombination med tröjor och klänningar. Vi är säkra på att du har bättre kläder och accessoarer än dem.

9.       Ceremoniklänningar: hur många bröllop har du redan deltagit på? Och hur många ceremoniella klänningar har du köpt för att sedan bara använda dem en gång? Naturligtvis kommer du att ha spenderat mycket vid de tillfällena, men var ärlig mot dig själv: hur många gånger till planerar du att använda dem?

10.   Känslomässiga band: varje gång du städar ur garderoben hittar du en hög med kläder som du bara inte kan göra dig av med? Känner du att du har ett känslomässigt band till några av dina kläder, till den grad att du aldrig kommer kunna göra dig av med dem? Hur många gånger har du burit de där plaggen under de senaste åren? Tycker inte du också att det är dags att släppa taget om dem?

Hur många av dessa föremål har du fortfarande kvar i din garderob?

Advertisement