Gardiner knutna med stil och originalitet: 10 idéer för det där lilla extra

av Hilda Maria Morgan

25 Maj 2023

Gardiner knutna med stil och originalitet: 10 idéer för det där lilla extra
Advertisement

Vi vet alla hur bara en endaste gardin kan förändra utseendet och stilen på hemmiljön till det bättre. Även gles eller originell inredning kan förbättras om det också finns vackra gardiner. Och för att bli vacker kan en gardin räkna med flera faktorer.

Till exempel kan vilken gardin som helst, även om det inte är av utmärkt kvalitet och färg, förvandlas till en vacker och raffinerad gardin, bara tack vare att man fäster den på rätt sätt. Sättet att knyta gardinerna och de tillbehör som används kan verkligen göra mycket för stilen på huset och gardinen.

Här kommer därför några fantastiska idéer som du kan hämta inspiration från för att förbättra dina hemmiljöer och göra dem unika.

Advertisement

Ett enkelt rep, oavsett material, färg eller tjocklek, kan förändra utseendet på en gardin på ett ögonblick. För en mer rustik eller nautisk stil är detta definitivt vad du behöver.

Advertisement

Fortfarande för en nautisk eller marin stil, speciellt om du ska inreda ett hus vid havet, är det en mycket tillfredsställande lösning att överväga att kombinera de klassiska blåvita ränderna med en färgglad klämma på temat.

Om du vill framhäva hänget mer än det som binder gardinen, kan fokus på stora träföremål visa sig vara ett mycket originellt och scenografiskt val.

Och för en verkligt originell stil, utan att behöva spendera något alls, kan du alltid överväga att använda det som redan finns i huset. Vissa typer av hårspännen, särskilt sådana man använde förr, är möjliga alternativ. Ett spänne med en rund del med ett hål i mitten och en träpinne kan vara mycket lämplig för att knyta en gardin.

Till barnens rum kan färgglada filtdjur, fastsydda på vilket rep eller snöre som helst, verkligen att göra skillnaden.

Advertisement

Och om du vill öka den visuella effekten och den scenografiska effekten skulle man kunna knyta fast ett gosedjur i snöret och simulera att den omfamnar gardinen. Stora som små kommer att älska det.

För att sätta lite färg på och liva upp en gardin som kanske är lite för monoton behöver du en slags kedja av färgade kulor i filt, trä eller annat material. Enkelt men fantasifullt, det kommer säkerligen att liva upp en stil som är för klassisk eller för sober.

Advertisement

En verkligt originell känsla kan skapas av ett föremål som vanligtvis används för något annat, till exempel ett bälte.

Medan, för en lika ovanlig men mer elegant känsla, skulle det kunna fungera bättre att välja ett halsband som har valts efter stilen i den omgivande miljön. I det här fallet kan du verkligen släppa loss kreativiteten.

Advertisement

Slutligen, för en enkel men effektfull känsla, särskilt när gardinen redan är speciell i sig själv, är en bit tyg i kombination med en knapp ett minimalt men elegant val.

Vilket av dessa sätt att knyta gardiner ligger närmast din personliga smak?

Advertisement