10 praktiska och genialiska lösningar för en bättre organisation av hemmet

av Hilda Maria Morgan

20 Maj 2023

10 praktiska och genialiska lösningar för en bättre organisation av hemmet
Advertisement

Det är trevligt att titta på eleganta och fashionabla idéer i glansiga inredningstidningar om hur man kan inreda olika hem. Och de flesta vill förstås ha ett perfekt och estetiskt tilltalande hem.

Men om utrymmet är begränsat och ordning och reda verkar vara en önskedröm då uppskattas utan tvekan råd och praktiska lösningar för en god organisation mer än något annat. Vi tänker på lösningar, ibland spartanska och hemgjorda, men som är avgörande, särskilt i vissa fall.

Detta är alltså vad vi har bestämt oss för att göra här nedan, genom en kort lista med användbara organisationstips som du säkert kommer att uppskatta.

Advertisement

För att hålla allt snyggt och prydligt i ett mycket litet kök skulle man kunna överväga att välja en originell och mycket bekvämt utrustad vägg, med en perforerad panel.

Advertisement

Lådor är förstås ett av de återkommande elementen när det handlar om utrymmesbesparande metoder. I det här fallet gäller förslaget hur man använder dem för att undvika att slösa bort utrymmet under sängar eller soffor. Visste du hur många saker som kan förvaras där under och som annars skulle ta upp dyrbar plats?

Ett perfekt organiserat skafferi kräver lådor och burkar. Om de är genomskinliga eller har etiketter blir allt mycket enklare.

Varför låta besticken ta upp utrymme i en låda där du skulle kunna förvara något annat, när du enkelt kan använda en besticksbehållare, även en som du har gjort med DIY, med avdelare? Hade du någonsin tänkt denna tanke?

Att använda en korg eller en låda för att få undan trasslet av sladdar är en ovanlig, smart och användbar idé.

Advertisement

Krokar som gör att du kan fästa locken till kastruller och grytor på insidan av skåpsdörren, vilket gör hyllorna friare, är verkligen riktigt användbara.

Även korgar fästa på väggen, särskilt i köket, kan i hög grad hjälpa en att hantera och organisera utrymmen.

Advertisement

Lådor och korgar är återigen viktiga element när det kommer till att utnyttja allt utrymme som finns i en möbel som har flera fack och nivåer.

Och de (lådor och korgar) kan också vara otroligt användbara och avgörande om du har mycket handdukar och lakan att hålla ordning på.

Advertisement

Slutligen, ett utmärkt tips för ett litet skafferi skulle kunna vara att utnyttja insidan av dörren med galler eller upphängda korgar.

Har du redan haft möjlighet att experimentera med någon av dessa lösningar hemma hos dig?

Advertisement