9 fantastiska idéer för att omorganisera garaget med pegboards

av Hilda Maria Morgan

06 Maj 2023

9 fantastiska idéer för att omorganisera garaget med pegboards
Advertisement

Pegboards representerar ett riktigt värdefullt hjälpmedel och en mycket smart lösning för att hålla ordning på olika delar av huset. Detta exceptionella tillbehör för att organisera utrymmen och dra nytta av väggarnas yta skapades ursprungligen i samband med verkstäder, där det verkligen är oumbärligt att hålla arbetsredskapen på plats.

Senare etablerade de sig även i andra miljöer som i hemmet, där de kan användas flitigt i varje vrå, även tack vare en nypa kreativitet. Den del av huset där de kan tjäna oss som mest är dock den som är, par excellence, kaosets rike, det vill säga garaget.

Här är några användbara idéer om hur man effektivt organiserar garage med perforerade paneler.

Advertisement

En första idé för att använda en perforerad panel i garaget kan vara den som gäller skapandet av en utrustad vägg dedikerad till de hobbyer och sporter du utövar. Att ha allt nära till hands kommer att göra det ännu trevligare för dig att ägna dig åt dina passioner när du vill.

Advertisement

Går man över till den mer traditionella användningen av den perforerade panelen, det vill säga att förvara bland annat verktyg och arbetsredskap, skulle man kunna tänka sig att hänga upp små lådor att förvara spikar, skruvar och små föremål i indelade efter kategori.

En teknik för att hänga upp hammare för att enkelt kunna ta den och hänga upp den är att installera parallella krokar som sticker ut från väggen, som de som finns i järnhandeln så att säga.

Medan en mer hemtrevlig men användbar och intelligent idé skulle kunna vara att återanvända plåtburkar som fästs på panelen som behållare för att separera de olika typerna av verktyg.

Fördelen med att ha en vägg helt täckt med perforerade paneler är helt klart att det gör att du kan hantera ordningen och organisationen av dina arbetsredskap på ett optimalt sätt och enligt kriterier som du själv väljer. Vissa placerar verktygen i storleksordning, andra sorterar dem efter färg eller form och så vidare. Varje vägg kan hanteras och organiseras efter dina behov.

Advertisement

För en ännu mer organiserad och lätthanterlig miljö, oavsett vilka föremål du behöver förvara, skulle man kunna tänka sig att låta den perforerade panelen ta upp halva väggen och den underliggande halvan skulle kunna tas upp av en byrå. Det utrymme som erhålls kommer att fördubblas och ordningen kommer att bli ännu mer perfekt.

En fördel med att ha en vägg täckt med en pegboard är att du kan hänga nästan vad som helst på den. Om utrymmet på marken är begränsat kan du till exempel förbereda den för att hänga upp cyklar.

Advertisement

Trädgårdsredskap är en annan typ av föremål som ofta förvaras i garaget. För den som har en riktigt stor passion i detta avseende och mycket utrustning att organisera kan pegboarden vara en utmärkt lösning.

Slutligen, ett riktigt smart knep för att dra nytta av brukbarheten med perforerade paneler i garaget är att hänga upp allt som behövs för att inrätta en tvättstuga, förutsatt att garaget förstås är väldigt rent och inte fuktigt.

Har du haft möjlighet att uppleva den otroliga mångsidigheten hos perforerade paneler?

Advertisement