En ständigt elegant och prydlig tvättstuga med väggskåp

av Hilda Maria Morgan

25 Januari 2023

En ständigt elegant och prydlig tvättstuga med väggskåp
Advertisement

I våra hem, särskilt om de nyligen byggts, är utrymmet som är tillägnas tvätten alltid mycket litet: mycket små skrymslen som är tillräckligt stora för att hysa tvättmaskinen, dedikerade hörn i badrummet, ibland till och med helt enkelt i ett skåp under diskbänken. Just därför blir det ofta svårt att organisera utrymmen så att de är så funktionella och prydliga som möjligt, utan att för det glömma elegansen.

Det finns alltid en lösning på logistiska problem i hemmet och i det här fallet är det väldigt enkelt: ta bara till väggarrangörer. Oavsett om det är ett komplett rum, ett skrymsle, ett hörn av ditt badrum eller en liten garderob i köket, kan din tvättstuga bli en plats för att göra det du behöver i lugn och ro och till och med njuta av tillbehörens skönhet och elegans. Låt oss ta en titt på några idéer för en organisation som alltid är på topp.

1. Kolumnskåp

Om ditt utrymme verkligen är begränsat kan du använda ett kolumnskåp med korgar som kan hysa allt du behöver. Bakom en dörr eller i ett annars oanvänt hörn gör detta skåp att du kan dela upp din tvätt och förvara tvättmedel, fläckborttagningsmedel och strykjärn på ett ordnat sätt. Att lägga till etiketter till varje korg hjälper alla familjemedlemmar att hålla ordningen!

Advertisement

2. Krokar på väggen

Även enkla krokar på väggen för att hänga upp tvättpåsar kan hjälpa till att minska röran utan att offra skönhet.

3. Klädhängare

En enkel klädhängare med krokar kan bli ett perfekt stöd i din tvättstuga för strykjärn, kvastar, sopskyffel och, varför inte, även påsar med smutstvätt.

4. Tvättskåp

Det här tvättskåpet ser nästan ut som en hallmöbel, perfekt för lite rymligare tvättstugor som inte vill ge upp en känsla av klass.

5. Hyllor

Om utrymmet som du har är begränsat till väggen ovanför din tvättmaskin är hyllor den perfekta lösningen. Utrymmesbesparande och staplingsbara i den mängd och avstånd du föredrar, de låter dig ha allt du behöver ständigt nära till hands, utan att belamra golvet.

Advertisement

6. Strykjärnshylla

Och varför inte skapa en ad hoc DIY-hylla för strykjärnet och strykbrädan?

7. Hyllor och korgar i metall

Två metallstöd är tillräckligt för att hantera ditt väggutrymme som du vill: häng upp hyllor, korgar eller skenor med krokar för att ordna allt du behöver.

Advertisement

8. Väggskåp

Om du inte gillar att dina föremål och tvättprodukter exponeras för luft och syn, då kan du utrusta väggen ovanför tvättmaskinen med praktiska väggskåp.

9. Utrustad vägg

En perforerad metallpanel och krokar räcker för en perfekt organisation. Du kan hänga påsar med smutstvätt på denna utrustade vägg, men även små hyllor och korgar för tvättmedel eller kvastar, sopskyfflar och strykbrädor.

Advertisement

10. Piedestal

Varför inte utnyttja utrymmet under tvättmaskinen istället? Installera tvättmaskinen på en piedestal, den blir bekvämare att ladda och ta ut tvätten ur den och du kommer att kunna hantera utrymmet under som du vill: plastkorgar, skåp,  utdragbara lådor... du kommer till och med f utrymme över för att gömma kattbädden!

Vilken är din favoritlösning?

Advertisement