10 fantastiska förslag för att inreda under fönstren och göra dem till förtrollande hörn

av Hilda Maria Morgan

24 April 2023

10 fantastiska förslag för att inreda under fönstren och göra dem till förtrollande hörn
Advertisement

Litet eller stort, ett fönster är alltid en grundläggande del i ett rum; och även när det inte vetter mot ett idylliskt landskap är det i alla fall en öppning till utsidan som släpper in naturligt ljus, och bör alltid utnyttjas maximalt. Det finns många faktorer som hjälper till att göra fönster till rummens medelpunkter: från typen av armaturer, till sort, storlek och eventuella gardiner. Men hur du inreder utrymmet omkring fönstret är också viktigt.

Ofta utnyttjas faktiskt inte potentialen i utrymmet under fönstret fullt ut, den del av väggen som kan vara mer eller mindre hög och upptas som mest av en möbel eller några krukor. Det finns dock många idéer för att nära fönstren skapa ett underbart hörn, att vara i och använda. Kolla in förslagen nedan.

Advertisement

Oavsett om det bara är kuddar på en stor fönsterbräda, eller på en bokhylla lagd horisontellt, eller en riktig skräddarsydd soffa, är själva idén att koppla av bredvid ett fönster mycket trevlig.

Advertisement

Om fönstren tar upp en bra del av väggen så vetter de förmodligen åt något vackert. Där behöver du alltså bara inreda på minsta möjliga sätt med en låg och lång möbel: det skulle kunna vara en hylla till böcker och/eller en soffa, för att njuta av utsikten när som helst på året.

Med dessa inredningsidéer kan även små fönster bli bekväma hörn att vara i!

Bokhyllan: det är mer ett standardval, men kan värdesättas om du väljer en lång möbel, som inte bara fyller utrymmet under fönstret, utan snarare sträcker sig åt båda hållen. Det kan till och med dekorera från ena sidan av rummet till den andra!

Genom att efterlikna burspråk, som dock är inglasade nischer som sticker ut från väggen, just för att skapa en inbyggd myshörna, kan ett intimt utrymme skapas med inbyggda skåp som fördjupar den nisch som skapas i fönstret, och inreda där med en soffa och några hyllor.

Advertisement

Om fönsterbrädan är tillräckligt djup, varför inte förvandla den till ett sidobord om det behövs? Lägg bara till sittpuffar att sitta på.

Eller så kan du installera en hylla, även en L-formad om det behövs, för att skapa ett skrivbord nära fönstret. Det skulle vara ett drömkontor.

Advertisement

Men det kan också bli ett matbord!

Byrån som användas som soffa under fönstret blir den som kommer att göra arbetsrummet ännu bekvämare.

Advertisement

Och även om man bara vill ha växter där skulle det kunna vara trevligare att se dem ordnade på ett litet bord som är i rätt höjd för att nå fönsterbrädan (speciellt om denna är låg), så hela växten får ännu mer ljus!

Vilka av dessa idéer skulle du vilja göra till din egen?

Advertisement