8 superkreativa idéer för att pyssla blommor gjorda av skrynkligt papper

av Hilda Maria Morgan

19 April 2023

8 superkreativa idéer för att pyssla blommor gjorda av skrynkligt papper
Advertisement

 Hur mycket inspiration kommer inte från naturen som omger oss?! Blommorna och växterna som vi ser runt omkring oss är alltid utmärkta musor för alla dekorationer som vi skulle kunna tänkas vilja göra, inklusive konstnärliga pyssel att göra med barn. Och för att skapa skönheten hos våra favoritblommor kan vi använda en mängd olika tekniker, varav några är riktigt enkla och roliga.

Till exempel kan vi ta pappersbitar, även sådana som blivit över från andra pyssel, och rulla ihop dem, eller snarare skrynkla ihop dem utan att oroa oss för att skada papperet, och på så sätt skapa bollar (eller också liknande former, aldrig nödvändigtvis exakt likadan) och var och en av de kommer att bli som en bit av en mosaik, som kan limmas för att skapa tredimensionella och mycket färgglada former. De kan bli kronblad, pistiller, stjälkar, blad... På mindre än ett ögonblick blir de blommor som pryder alla personliga bilder! Kolla in idéerna nedan!

Advertisement

Ta ett papper, oavsett om det är vitt eller till och med lätt färgat med kritor (vanliga eller pastell, det du föredrar! Till och med akvareller) beror på dig. Det viktiga är att ha tillräckligt tydliga idéer om formen som blomman ska ta: ska du skapa endast kronanbladen med pistillen, eller också hela stjälken med bladen? Och vilken blomma blir det? Vilken färg? Hur stor?

Om det skulle kunna hjälpa dig kan du först med mycket lätta drag skissa konturerna av varje del av blomman som du sedan fyller med skrynkliga pappersbollar i olika färger. Och sedan utrustar du dig med lim och börja limma!

Advertisement

Du kan hämta inspiration från funktionerna hos några blommor du har hemma eller i trädgården, men också från foton, tavlor eller något du hittat på nätet. Samtidigt är det ingen som förbjuder att låta fantasin flöda, genom att kombinera former och färger som du gillar för att skapa blommor fulla av kreativitet!

En mycket omtyckt typ av blomma för denna typ av teknik är solrosen.

När det gäller typen av papper fungerar allt som du lätt kan skrynkla bra, så det är bättre med pappersark som inte är för tjocka och styva. Det skulle också kunna vara sidor från någon tidning, så länge det är monokromatiska urklipp!

Du kan också kombinera olika typer av papper om du vill skapa något mer detaljerat, som en vas med ett knippe blommor inuti. Och då kan man även hjälpa till med crepepapper till exempelvis bladen.

Det är en teknik som lämpar sig för att skapa små tavlor, även utvecklade horisontellt, men också gratulationskort: föreställ dig födelsedagen för någon familjemedlem, eller årsdagar som morsdag eller farsdag, och till och med högtiderna... Det finns tusen möjligheter för kreativa kort som de du kan dekorera med skrynkliga papperskulor.

Advertisement

Inte bara blommor, utan även blommande grenar, och återigen kommer naturen som omger oss att vara den inspirerande musan. Vita blommor som mandel, gula som forsythia med mera...

Skulle du till exempel inte vilja ge intrycket av körsbärsblommans lätthet med denna tredimensionella dekoration? För den typen av dekoration är det bästa papperet att använda silkespapper.

Advertisement

Kronbladen hos vissa blommor återges faktiskt väldigt bra av silkespapper, som du inte ens behöver rulla ihop helt, utan bara skrynkla ihop det lite, kanske med mer än en nyans eller genom att använda dubbla ark för mörkare blommor.

Skulle du vilja skapa konstnärliga pyssel som dessa?

Advertisement