6 geniala idéer för återvinning och dekoration av plastkrukor

av Hilda Maria Morgan

20 April 2023

6 geniala idéer för återvinning och dekoration av plastkrukor
Advertisement

Plastkrukor till växter används nästan alltid för att visa upp växter vid försäljningstillfället. Vanligtvis, när plantan väl har kommit hem, planteras den om och krukorna blir värdelösa föremål som antingen slängs eller ställs undan för säkerhets skull – även om vi för det mesta lämnar dem där för att samla damm.

Detta händer ofta för att plast naturligtvis inte är ett tillräckligt poröst material som lämpar sig för vissa typer av växter, men det händer också för att plastkrukor inte anses vara tillräckligt fina. Det finns dock några riktigt intressanta och kreativa sätt att återvinna dem på och göra dem till något annat, eller för att försköna dem, genom att låtsas som att de inte vore av plast.

Nedan visar vi några idéer som är värda att lägga på minnet.

Advertisement

Ett första ganska bra sätt att pryda plastkrukor på är att måla dem i en färg som passar bra med den omgivande miljön och kanske ändra formen. Att till exempel limma en mot basen av en annan upp och ner är en intressant teknik för att göra ett slags timglas som, särskilt i trädgården, kan se riktigt bra ut.

Advertisement

Att klä in krukor med olika slags material kan tyckas självklart, men det ger otroligt tillfredsställande resultat. Ett av de material som bäst lämpar sig för den här typen av arbeten är förvisso jute, med en tillräckligt grov och naturlig effekt för att bäst rama in och upphöja en växt, kanske i blom.

Tutorial via serendipitychild.blogspot.com

Tutorial via serendipitychild.blogspot.com

Och, dessutom, en annan mycket god idé för att klä in en plastkruka med något annat kan vara att limma fast rep eller snöre tills det täcker hela ytan. Också i det här fallet är resultatet ganska rustikt och naturligt, därför mycket lämpligt att fyllas med grönska.

Tutorial via thewonderforest.com

Tutorial via thewonderforest.com

Och det finns till och med en teknik skapad speciellt för att måla krukor som om de vore gjorda i sten. Efter att ha jämnat ut dem med sandpapper för att ta bort det blanka ytskiktet kan du måla dem genom att följa några exakta steg och använda vissa material, som illustreras i handledningen som föreslagits av bloggen "The wonder forest".

För en lite mer praktisk form av återvinning skulle man kunna tänka sig att använda krukorna i väntan på att en rabatt ska skapas, till exempel täcka dem med jord och ordna olika typer av blommor eller växter inuti, och ordna dem som du tycker bli bra.

Advertisement

Medan en extremt originell kreativ idé, att helt förvandla dem och göra dem till något annat, är att skapa en lykta i form av en fyr, perfekt för en naturskön och karakteristisk trädgård.

Vilka av dessa underbara idéer skulle du genast vilja replikera?

Advertisement