10 bedårande förslag för att ha kul med barnen genom att skapa aluminiumfolieblommor

av Hilda Maria Morgan

06 Juni 2023

10 bedårande förslag för att ha kul med barnen genom att skapa aluminiumfolieblommor
Advertisement

Om du letar efter ett enkelt och roligt men samtidigt originellt pyssel för att underhålla dina barn, då är dessa aluminiumfolieblomförslag just vad du behöver. Oavsett om du vill göra dekorationer till ditt hem eller en söt handgjord present till någon eller om du vill pryda ett gratulationskort, kan folieblommor lägga till en känsla av dekorativ elegans i 3 dimensioner var som helst.

När de väl är skurna och formade kan dessa blommor appliceras på andra projekt med tejp eller lim och kan förskönas ytterligare med applicering av pärlor, paljetter och knappar. Nedan föreslår vi 10 bedårande förslag som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

1. Collage

Collage är verkligen ett av de enklaste projekten man kan göra. Lägg fram färgade papper och aluminiumfolie till ditt barns förfogande: de kan klippa ut dem och färglägga dem som de vill och limma ihop dem för att skapa en blomkruka eller en bukett med sina favoritblommor med hjälp av collaget.

Advertisement

2. Målad aluminiumfolie

Ett annat mycket enkelt projekt som passar även för de små, det görs genom att helt enkelt klämma ihop en tom toalettpappersrulle lite grann, så att den får en oval form, och skära den i remsor som tar formen av kronblad. Lägg kartongremsorna ovanpå bordet för att bilda blommor och täck dem med aluminiumfolie. Dina barn kan färglägga dem efter behag med tuschpennor.

3. Blommor i vas

Varför inte göra några underbara aluminiumblommor till dina vaser? Klipp helt enkelt ut aluminiumet i form av kronblad och limma ihop dem, lägg sedan till en pinne täckt med aluminium som representerar stjälken. Välj dina favoritblommor och prova att göra dem!

4. Fasta blommor

Om du vill göra mer fasta blommor, gnugga aluminiumet och täck det med vinyllim, som du låter torka över natten, innan du klipper ut och limmar fast dina kronblad. Följ videohandledningen för detaljer.

5. Mönster i relief

Ett väldigt roligt projekt för barn är att skapa reliefteckningar att färglägga och hänga på väggen som tavlor. Följ denna tutorial steg för steg för detta underbara projekt.

Advertisement

6. Fantastiska rosor

Trädgårdens obestridda drottningar kan bli en perfekt och elegant dekoration. Följ instruktionerna steg för steg, det är inte alls svårt att vika papperen och limma samman dem som rosor.

7. Enkla prästkragar

Maximal enkelhet med dessa underbara prästkragar: skär aluminiumfolien i rundor och skapa kronbladen genom att helt enkelt skära ut kronbladen.

Advertisement

8. Näckrosljusstake

Skapa en underbar näckrosljusstake genom att återvinna värmeljusens aluminiumbehållare. Allt du behöver göra är att vika ihop behållarna och lägga dem omlott för att bilda kronbladen, som du kan limma fast på ett runt stöd som tex en gammal CD- eller DVD-skiva. Effekten kommer att bli spektakulär.

9. En bukett plåtblommor

Även konservburkar kan lätt återvinnas för att skapa underbara blombuketter. Ta inspiration från denna tutorial.

Advertisement

10. Origamiblommor

Ta inspiration från den antika japanska konsten origami för att skapa underbara tulpaner genom att helt enkelt vika färgade aluminiumskivor. Följ alla steg iordning, du kommer att förvånas över vilket fantastiskt resultat du kommer att få.

Vilket projekt tänker du börja med?

Advertisement