IKEA Hack: hur man förvandlar PAX-garderober med några väl valda knep

av Hilda Maria Morgan

16 April 2023

IKEA Hack: hur man förvandlar PAX-garderober med några väl valda knep
Advertisement

Möbeljätten IKEA erbjuder möbler till konkurrenskraftiga priser och extremt mångsidig design i många delar av världen, vilket gör det till en riktig global referenspunkt för alla som vill möblera sitt hem utan att nödvändigtvis behöva lätta på sina besparingar. Men den extrema populariteten för IKEA har också en liten nackdel för vissa: det faktum att det med största sannolikhet finns en möbel i huset som bokstavligen är densamma som den köpt av massor av andra människor i världen. I verkligheten kommer vårt hems personlighet, dess form och användningen av varje möbel redan att få möbeln att verka annorlunda, men om du inte är nöjer dig med detta, är det lätt att övervinna det neutrala tack vare massor av idéer för att skräddarsy de mest populära IKEA-möblerna.

Bland de som är avsedda att bli garderober till våra kläder, skor och accessoarer är möblerna från PAX-linjen mycket välkända. De har essentiella former och en glansig finish som kan modifieras något, precis tillräckligt för att göra dem till våra egna. Läs vidare för att ta reda på mer om gör det själv-entusiasten Emma Courtneys skräddarsydda makeover.

via emmacourtneyhome/Instagram

Advertisement
emmacourtneyhome/Instagram

emmacourtneyhome/Instagram

Som hon visar på Instagram och även förklarar på sin hemsida, hämtade kvinnan inspiration från ett annat hack hon såg online, vilket först fick henne att förvandla några PAX-enheter till en salong och, med utgångspunkt i framgången med det första försöket, experimenterade hon sedan med ett annat projekt, för en garderob som sedan gått jorden runt.

För att ge det där lilla extra, och göra en egen möbel som verkar specialbyggd för att fylla utrymmet från golv till tak, har hon utrustat garderoberna med en bas och en topp, för att inte lämna några öppningar. Som hon tipsar om kan det dock också räcka med att lägga till en topp för att avsluta skåpets övre del, utan att nödvändigtvis fylla hela utrymmet mot taket.

Valet av färg var också grundläggande, den som svänger mot salviagrönt, men är så mild att den ser ut som en nyans av grått.

En annan viktig detalj är hålen i den övre delen av dörrarna, som pryder utsidan av skåpet och förhindrar ackumulering av fukt inuti utan att lämna innehållet exponerat.

Dessutom har dörrarna berikats med lister och bekväma handtag, placerade olika beroende på delarna (i mitten på tvådörrarsskåpet, på sidan på skåpet med en dörr). Du kan se ett snabbt montage av transformationen i den här videon nedan, men om du verkligen vill veta varje hemlighet i handledningen, hittar du varje steg förklarat i detalj på denna YouTube-länk.

Advertisement
Advertisement