Håll myror borta från hemmet: 6 huskurer för att råda bot på detta irriterande problem

av Hilda Maria Morgan

13 April 2023

Håll myror borta från hemmet: 6 huskurer för att råda bot på detta irriterande problem
Advertisement

Med värmens ankomst kommer många ovälkomna gäster som myggor, kackerlackor, getingar och alla insekter som man kan tänka sig tillbaka för att knacka på våra dörrar och fönster. Bland dem är en av de mest irriterande myrorna. Även om de är ofarliga tar de sig in i våra hem från hörnen av dörrar och fönster och koloniserar våra hem och drar nytta av våra matrester.

Om du är på väg att springa till närmaste butik och köpa ett insektsmedel, stanna upp ett ögonblick: det finns faktiskt ett effektivt och definitivt sätt, helt naturligt och giftfritt, för att få bort myror från ditt hem och som gör att de aldrig kommer att återvända. Vill du veta vad det är? Vi kommer att förklara det inom kort.

Men en kort premiss är nödvändig: det första steget är att undvika att locka till sig dessa små och irriterande insekter genom att eliminera alla matrester; se därför till att du alltid stänger matbehållare noggrant, speciellt de som innehåller socker och honung, sopa golvet regelbundet så att det inte finns smulor och andra matrester kvar, låt inte smutsig disk ligga i diskhon för länge. Var också uppmärksam på djurmat, en annan stor attraktion för myror.

Efter dessa preliminära operationer är du äntligen redo att vidta åtgärder.

Advertisement
Bushels_for_All/Reddit

Bushels_for_All/Reddit

Har du redan identifierat myrstacken eller var myrorna tar sig in i ditt hem? Jättebra, då är det dags att välja ditt favoritmedel och fördela det på dörrar, fönster eller direkt på myrstacken. Nedan listar vi alla effektiva naturliga alternativ:

  • Vit vinäger: naturligt medel mot myror, du kan hälla det i en sprayflaska och använda det för att rengöra glas och fönsterramar eller på dina dörrar. Du kan också späda ut det i en hink med vatten och använda för att tvätta golv (var uppmärksam på vilken typ av golv du har, för vissa är det inte ett lämpligt rengöringsmedel) eller spraya det på alla ytor i köket. Det kommer inte bara att desinficera och rengöra noggrant, det kommer också att hålla irriterande insekter borta med sin stickande lukt.
  • Natriumbikarbonat: ett annat mycket vanligt botemedel i våra hem är bikarbonat, som kan distribueras direkt där myrorna har sitt bo för att säkerställa att myrorna försvinner från huset för alltid.
  • Talkpulver: på samma sätt som bikarbonat kan även talk, som vi alltid brukar ha hemma, fördelas direkt vid ingången till myrstacken.
  • Aromatiska örter: mynta, oregano, basilika och rosmarin är kryddväxter som vi ofta har på våra fönsterbrädor under sommaren; några blad på fönsterbrädorna eller nära våra dörrar kommer att avskräcka myrorna.
  • Kryddor: även många kryddor med en mycket intensiv och behaglig lukt för oss kan hjälpa till att hålla myror borta; i pulver eller som eterisk olja, fördela dem bara nära myrstackarna eller på dörrar och fönster för att bli av med dem. Fritt fram alltså för kanel, kryddnejlika, chilipeppar och citrusskal.
  • Slutligen kan även citron effektivt användas mot detta problem: använd den för att rengöra ytor som du gör med vit vinäger, se först till att ytan är motståndskraftig mot dess verkan, du kommer att se att myrorna kommer att försvinna för alltid.

Vilket botemedel använder du mot myror?

Advertisement