Att hålla duvor borta från din tvätt är enkelt med hjälp av kryddor

av Hilda Maria Morgan

11 April 2023

Att hålla duvor borta från din tvätt är enkelt med hjälp av kryddor
Advertisement

Obestridda härskare över stadens gator och torg, duvor är numera en del av det urbana landskapet och oundvikliga huvudpersoner i foton av turister från hela världen. Men förutom att vara trevliga reskamrater är duvor också mycket ofta orsaken till den utbredda smutsen på stadsbyggnader och monument, samt bärare av bakterier och parasiter som är potentiellt skadliga för människor.

Vid det här laget har de perfekt anpassat sig till livet nära oss människor, duvor har inga betänkligheter med att närma sig kunder på utomhusbarer och restauranger eller leta efter mat och tak över huvudet på terrasserna och balkongerna på våra hus, vilket ibland tvingar oss att behöva städa en extra gång. För att inte tala om när vi hänger ut tvätten i det fria och när det är dags att hämta den hittar vi några obehagliga överraskningar på torkställningen och vi måste tvätta om och sanera allt igen.

Det finns mycket effektiva metoder för att avskräcka duvor från att närma sig vår tvätt som hänger på tork och de är också väldigt enkla att omsätta i praktiken: titta bara i skafferiet! Låt oss upptäcka dem tillsammans.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi vet alla hur lätt det är att skrämma duvor med ljus och ljud och det är därför omedelbart att tänka på möjliga lösningar i denna mening:

  • enkla remsor av aluminiumfolie som hänger från dina räcken kommer att reflektera solljuset, vilket får duvorna att vända om;
  • har du gamla CD- eller DVD-skivor hemma som du inte längre använder? Häng dem på din balkong, de kommer att fungera som det tidigare botemedlet!
  • om du föredrar att välja buller, kan du använda plast- eller papperstallrikar eller vindspel: när de förflyttas av luften, kommer de omedelbart att driva bort de irriterande fåglarna.

Om dessa metoder inte övertygar dig, finns det också olika hjälpmedel som hjälper dig att avvärja duvor med för starka och stickande lukter:

  • placera kryddpåsar på balkongen, i krukor eller hängande på räcket nära tvätten eller direkt på torkställningen; använd peppar, chilipeppar och kanel, deras stickande lukt kommer att avskräcka fåglarna från att vara kring din torkställning. Var i det här fallet noga med att byta ut påsarna efter det har regnat, eftersom de kommer att förlora sin effektivitet.
  • kamfer fungerar också på samma sätt, som redan används i stor utsträckning som anti-mal och är irriterande även för duvor. Också i detta fall, se till att byta ut den ofta för att säkerställa dess effektivitet.

Vilken metod föredrar du?

Advertisement