9 mycket användbara knep att lära sig och använda i köket

av Hilda Maria Morgan

11 April 2023

9 mycket användbara knep att lära sig och använda i köket
Advertisement

Som vi vet består köket inte bara av utsökta maträtter som vi tillagar, utan också av mat som ska förvaras korrekt, redskap att ställa i ordning, saker att rengöra, att skära, skala och så vidare och så vidare.

Kort sagt, det är en värld som kräver mycket uppmärksamhet och omsorg och som innebär att vara utrustad med en hel del föreställningar och användbar information för att få allt att fungera korrekt. I ögonen på dem som inte är särskilt praktiska eller vana vid att vara i köket kan allt detta verka väldigt komplicerat att lära sig och omsätta i praktiken. I verkligheten handlar det bara om att ha lite erfarenhet och kunna de rätta knepen för att göra livet lite enklare.

I detta avseende har vi nedan valt ut några tips och tricks som verkligen skulle kunna förenkla saker och ting för dig i kökets rike. Ta en titt så kommer du förstå.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Ett problem vi ofta har med vissa oljeflaskor är att vi inte kan dosera tillräckligt bra. En sak som kan göras med de i plast, som är typiska för vissa typer av oljor men också för vinäger och andra produkter, är att ta bort den del av locket som ser ut som en flik och vända den upp och ner och sticka in den i den återstående delen av locket. På så sätt kommer endast små springor att förbli öppna som reglerar oljestrålen och låter dig dosera den på det mest lämpliga sättet.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

När du skär lök och inte kan få bort lukten från huden, prova att skära en potatis på mitten och gnugga den mot händerna. Det verkar kunna neutralisera lukten perfekt.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Att skära chili kräver skicklighet, i den meningen att de alltid ska hållas i stjälken och vidröras så lite som möjligt, särskilt inuti. Om du hur som helst verkligen inte kan undvika att komma i kontakt med fröna och de starkaste delarna, för att förhindra att dina händer bränns, häll lite olja på dem och gnugga.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att bevara färdigförpackade ostar korrekt, skär av den del du behöver när produkten fortfarande är inslagen. Ta bort den skurna delen av osten från pappret och använd papperet som en huva för att behålla resterande ost.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att undvika slöseri med olja och kunna dosera den rätt, speciellt när du behöver smörja stekpannor, grillpannor och ugnsformer, prova att flytta över den i en spraybehållare. Du kommer omedelbart att märka det praktiska i denna lösning.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om du vill förvara frukt och grönsaker som du redan har börjat använda, behöver du bara behålla den första delen av grönsaken i fråga, skär det du behöver och fästa den igen med en tandpetare på den del du vill förvara i kylskåpet. Frukten eller grönsaken kommer att hålla längre och du kommer att kunna undvika mycket slöseri.

Om du är nyfiken på att bättre förstå de beskrivna stegen och lära dig de återstående knepen rekommenderar vi att du tittar på videon nedan.

Advertisement