Fira våren med en av dessa 10 charmiga dekorationer för hela hemmet

av Hilda Maria Morgan

08 April 2023

Fira våren med en av dessa 10 charmiga dekorationer för hela hemmet
Advertisement

Varje år återvänder vårens unika ljus för att titta in i våra liv, och allteftersom årstiden fortskrider bevittnar vi naturens fantastiska uppvaknande, som omger oss med växter och blommor där innan låg och vilade. Det känns alltid som om det vore första gången, och det är verkligen en unik tid på året. Därför är det trevligt att fira det med temadekorationer, som naturligtvis tar sin utgångspunkt från vad naturen visar oss.

Blommor, men också frukter eller till och med grönsaker, och alla deras klara och delikata färger, kommer att vara huvudpersonerna på borden, de kommer att dekorera dörrar, hall, fönster och alla hörn av huset, balkongen eller verandan med en raffinerad och trevlig känsla. Låt dig inspireras av idéerna nedan.

Advertisement

Blomsterkronor: de är inte ljuskronor, utan hängande dekorationer. Använd ett hängande stöd och fäst enstaka blommande stjälkar, blomklasar, blommande grenar eller blomkedjor vid stödet och låt dem hänga, det är verkligen effektfullt!

Advertisement

Som stöd kan du använda ramar, cirklar och även återvunna föremål. Blommorna kommer att väcka showen till liv!

De föddes som idéer för att dekorera bord vid viktiga tillfällen, men ingenting hindrar dig från att använda dem i andra delar av huset om du vill.

Inte bara blommor, utan även fjärilar eller andra djur kan bli vårpyntets huvudpersoner, kanske i kransar som hängs upp.

Har du någonsin övervägt att arrangera säsongsbetonade blommor inuti glasstrutar för en annorlunda typ av bordsdekoration?

Advertisement

Dekorativa vaser innebär vanligtvis en triumf av blommor, men frukt och till och med grönsaker kan också hjälpa. Morötter kan bli till vackra vårdekorationer.

Om du har ett paraply som inte längre kan öppnas, gör det till ett pynt att hänga på dörren istället för en dörrkrans, och fyll den med massor av färgglada blommor!

Advertisement

Även gamla gummistövlar kan bli fantastiska blomvaser!

Har du någonsin provat att förvandla glasvaser med målarfärg (den används ofta inuti) så att de nästan ser ut som färgat porslin? Med pastelltoner skulle du kunna skapa perfekta set att fylla med vårblommor.

Advertisement

Milda nyanser fungerar också magiskt på kasserade föremål som läskburkar!

Är du redo att fira vårens skönhet med lite temadekorationer?

Advertisement