Lysande ugn med endast 1 naturlig produkt: så här gör du

av Hilda Maria Morgan

04 April 2023

Lysande ugn med endast 1 naturlig produkt: så här gör du
Advertisement

Att rengöra ugnen är en av de där jobbiga hushållssysslorna som vi tenderar att skjuta upp. Ändå är det ett jobb som bör göras ofta på grund av hygien och apparatens korrekta funktion.

Det finns många metoder och produkter för grundlig och djup rengöring, speciellt inomhus. De varierar från användningen av kemiska rengöringsmedel och avkalkningsmedel som är lättillgängliga på marknaden till mer naturliga hemgjorda medel, men som inte för det är mindre bra.

Här är ett som kan visa sig vara ganska avgörande, eftersom det är snabbt, effektivt och ekologiskt.

Advertisement
katherine124/Reddit

katherine124/Reddit

För att rengöra ugnen väljer många att använda högrengörande kemiska rengöringsmedel men som innehåller ämnen som inte är särskilt miljövänliga och ibland till och med skadliga. Å andra sidan finns det de som föredrar, till detta som till andra hushållssysslor, att använda sig av naturliga ämnen och metoder som garanterar renlighet utan att tillgripa kontroversiella kemiska medel.

När det gäller ugnen, i synnerhet, tenderar vi ofta att lita på kombinationen av vit vinäger och bikarbonat eller citron och bikarbonat. De är utan tvekan goda allierade som tillsammans utlöser en kemisk reaktion som kan generera en renande kraft. Men här visar vi dig en metod som gör att du kan använda ännu mindre tid och ansträngning, med endast en av de nämnda produkterna: citron.

Advertisement
kinoko_noyama/Reddit

kinoko_noyama/Reddit

Javisst, med bara citron och vatten kan man avfetta ugnen på ett utmärkt sätt. Prova att fylla en aluminiumbalja eller en i något annat material som kan placeras i ugnen med vatten och späd ut saften av några citroner där i. Placera baljan med lösningen i ugnen, sätt på den på en temperatur mellan 120° och 150° och stäng. Låt verka, med ugnen på, i ungefär en halvtimme. Lösningen, som avdunstar, kommer att lägga sig på de inre väggarna, och citronens renande och avfettande verkan kommer att gå sin gilla gång. Efter den fastställda tiden öppnar du ugnen och låter den svalna. Därefter, endast med en fuktig trasa, kommer du att kunna ta bort eventuella rester av fett och smuts och en behaglig citrondoft kommer att efterlämnas.

Det är en helt ekologisk och naturlig lösning som, om den används flitigt och konsekvent, ser till att smuts inte ansamlas eller stelnar, och gör att du alltid kommer att kunna hålla ugnen ren och väldoftande. Du bara måste prova detta!

Advertisement