För ett badrum som rengör sig själv följ dessa 8 enkla tips

av Hilda Maria Morgan

31 Mars 2023

För ett badrum som rengör sig själv följ dessa 8 enkla tips
Advertisement

Räck upp handen om du vill veta hemligheten till ett ständigt rent hem utan ansträngning. Vi är säkra på att du räckte upp båda dina armar när du läste dessa ord. Faktum är att för de flesta av oss är husstädning bland det tråkigaste, tröttsammaste och mest irriterande dagliga sysslorna som vi behöver ta itu med och tar det ofta bort dyrbar tid som vi skulle kunna ägna åt våra nära och kära eller våra passioner.

Särskilt badrummet är ofta rätt komplicerat att hålla rent, framför allt på grund av den grundläggande vikten av att alltid upprätthålla en adekvat hygiennivå i detta för oss mycket viktiga rum.

Tänk om vi berättade att det finns knep för att få ditt badrum att göra rent självt? Följ dessa 8 tips så blir städningen mycket enklare och snabbare!

Advertisement

1. Tvålkopp upphängd på väggen

1. Tvålkopp upphängd på väggen

Creativo

Det verkar trivialt, men att använda en väggmonterad tvålkopp istället för att ha den i en tvålkopp eller tvål direkt på handfatet hjälper dig att minska tiden du spenderar på att städa. Det fria handfatet blir faktiskt mycket lättare att rengöra och tvålen kommer också att skapa en mycket mindre restpatina. Du kommer att se att du kommer att bli oerhört nöjd.

Advertisement

2. Bort med fogarna

Om du funderar på att renovera badrummet, välj material utan fogar, som galvaniserad plåt eller förseglad gips för dina duschväggar. Denna lilla förändring gör att du kan spara mycket tid och till och med mycket rengöring, eftersom smuts inte kommer att kunna lägga sig så lätt och mögel inte längre kan slå rot på väggarna.

3. Skölj av badkar och handfat

3. Skölj av badkar och handfat

Creativo

Ännu en skenbar banalitet av grundläggande betydelse. Hur många av er glömmer att skölja badkaret efter ett bad eller dusch eller handfatet efter att ha borstat tänderna eller tvättat ansiktet? Om du sköljer av sanitetsarmaturerna efter varje användning kommer du att förlora några sekunder av din dyrbara tid, vilket i längden kommer att leda till ett renare badrum under en längre tid. Med en avsevärd minskning av städtiden!

4. Skrapa i duschen

4. Skrapa i duschen

Creativo

Om du alltid har en skrapa till hands i duschen eller i omedelbar närhet kommer du snart att ta för vana att använda den varje gång efter att du tvättat dig. På så sätt eliminerar du omedelbart överskottsfuktighet och håller din dusch renare och fri från mögel och kalkfläckar.

5. Torka handfatet

5. Torka handfatet

Creativo

Om du torkar av ditt handfat efter varje användning blir det lättare att hålla det rent längre. Att ta bort alla spår av fukt ger dig också möjligheten att förhindra spridning av mögel och bakterier.

Advertisement

6. Tabletter i toaletten

6. Tabletter i toaletten

Creativo

För en renare toalett med mindre ansträngning, släpp bara mer en diskmedelstablett inuti den två gånger i veckan. Och ditt avloppssystem kommer att tacka dig också. Det finns inget enklare och snabbare än detta!

7. Flytande tvål

7. Flytande tvål

Creativo

Den hårda tvålen är traditionell och fascinerande och lämnar efter sig den där goda doften som tar oss tillbaka till barndomen och påminner oss om våra mor- och farmödrar. Det lämnar dock mycket rester av skum på ytorna den vilar på, oavsett om den ligger direkt på handfatet eller i en tvålkopp. Minska rengöringstiden genom att ersätta den hårda tvålen med flytande tvål. Badrummet kommer genast att se renare ut!

Advertisement

8. Golvrengöringsrobotar

För att avsluta, om du verkligen vill undvika att slösa mycket dyrbar tid på att städa, kan du överväga att köpa en golvrengöringsrobot. Idag finns det modeller som anpassar sig perfekt även till små rum, vilket säkerställer optimal prestanda och frigör dig från besväret med att behöva städa. Köpet är naturligtvis inte det billigaste, men vi är säkra på att det kommer att återbetala dig rikligt genom att ersätta dig i arbetet!

Har du redan använt dessa knep i ditt badrum?

Advertisement