Dekorera barnkammaren: 10 tips för bedårande färger och design

av Hilda Maria Morgan

02 April 2023

Dekorera barnkammaren: 10 tips för bedårande färger och design
Advertisement

I heminredning spelar dekoration alltid en ledande roll, även om vi ofta tenderar att försumma den eller lämna den i bakgrunden. Barnens rum är inget undantag, tvärtom är det en miljö att uppmärksamma ännu mer för att de ska trivas och gärna spendera tid på att leka där.

Det finns inte alltid ett behov av stora investeringar för en perfekt dekoration, allt du behöver är rätt mängd kreativitet och vilja att skrida till verket för att få överraskande resultat. Nedan föreslår vi 10 förslag på kombinationer av färger och mönster som dina barn säkert kommer att älska.

Advertisement

1. En helikopter i taket

För äventyrslystna barn vore det spännande att föreställa sig att åka på fantasiresor ombord på en helikopter... och om de har en i taket bakom fläkten blir det ännu roligare!

Advertisement

2. Släktträd

Återskapa ett släktträd med foton av alla familjemedlemmar på en vägg. Dina barn kommer alltid att ha sina nära och kära vid sin sida under deras lekar.

3. En vägg att rita på

En svart tavla i storleken av en hel vägg vore perfekt för dina barn för att kunna ge utlopp åt sin kreativitet genom att rita det de brinner mest för på den.

4. Färgglad bokhylla

Vad sägs om att dekorera bokhyllan med några färgglada nischer? De kommer att ge glädje åt miljön utan att tynga ner den.

5. Självförtroende och pastellfärger

Pastellfärgade väggar som matchar möblernas färger och uppmuntrande fraser för att ingjuta förtroende hos dina barn är perfekt för ett rum där de lyckligt kan växa.

Advertisement

6. Drömmarnas rum

En midnattsblå vägg med stjärnor och en gosig brun björn som håller i snöret av den månformade lampan som om den vore en ballong. Den perfekta miljön för söta drömmar.

7. Pussel

Tänk om man förvandlade en vägg till ett färgglatt pussel? Vi är säkra på att dina barn skulle ha mycket roligt!

Advertisement

8. Prinsessrummet

För de romantiska små prinsessorna är nyanser av rosa och blommande persikogrenar, som hänger över romantiska möbler med lite retrokänsla, idealiska.

9. Bekvämlighet och glädje

En triumf av mjuka och färgglada kuddar på sängen och monokromatiska tavlor på väggarna. För att skänka glädje till dina barn och göra rummet bekvämare.

Advertisement

10. Inramade teckningar

Sätt in teckningar i kub- eller rektangelhyllor. En perfekt lek av former och färger.

Sätt igång men glöm inte att fråga dina barn om råd också!

Advertisement