Barnens sovrum: dessa unika små rum kommer att ta andan ur dig

av Hilda Maria Morgan

11 Oktober 2023

Barnens sovrum: dessa unika små rum kommer att ta andan ur dig
Advertisement

Att inreda ditt hem är en av de där roliga och fantasifulla uppgifterna, och om du dessutom ska ta itu med dina barns möbler under deras barndomen... kan du inte annat än att ha roligt! Föräldrar, erkänn det: också ni älskar det där sovrummet som ni skapat åt ert barn!

Det är lite som att åka tillbaka i tiden och återuppleva underbara minnen genom ett barns ögon, ögon som vet hur man drömmer stort och vars fantasi inte har några gränser, så varför inte överväga ett sagosovrum för dem?! Låt oss guida dig genom dessa unika och häpnadsväckande idéer.

1. En djungel av idéer för dina "apor"

Vi börjar direkt genom att omge oss av tjock växtlighet, bland vilda och otämjbara djur... praktiskt taget varje barns favoritidé för ett äventyr!

Dessa sovrum har ett mycket exotiskt tema där djungeln är huvudelementet i inredningen: det finns ingen brist på gosedjur och djurväggmålningar för att ge liv åt helt omslutande scenarier. Sängen blir ett fort, en fristad där man kan planera, leka och drömma, varelserna omger hela rummet med sin skönhet och storhet. Ditt barn kommer att bli helt hänförd vid åsynen av ett sådant spektakel!

Advertisement

2. Safariäventyr

En säng placerad i botten som är väl upplyst av självlysande illustrationer av djur och en stuga rigoröst placerad i en upphöjd position för att man ska kunna se över hela området och känna sig trygg i ens egen värld av fantastiska äventyr.

3. En säng för de som är modiga som ett lejon

För de mest vågade älskare av djurvärlden är ett sådant här sovrum ett måste: det erbjuder möjligheten att sova i ett hus som kan ta emot även de vildaste varelserna! En våningssäng för att dela dina äventyr, vem vet vart de leder?

4. Vi smiter iväg på jakt efter den vackraste sagan

Kanske i ett slott fullt av spöken, i havets djup eller i den blåaste himlen fylld med stjärnor, det som är säkert är att det handlar om barns otroliga förmåga att fantisera, att glida bort från en värld till en annan. Och vi vill hjälpa dem med detta: med en trevlig rutschkana för att glida in i nya äventyr direkt när de vaknar ur sin säng.

När vi går upp på morgonen kan det vara svårt även för våra barn att börja på rätt sätt, om du är osäker är det bättre att sätta sig ner – medan du fortfarande gnuggar ögonen – och nå marken via en leksaksrutschkana!

De nästkommande sovrummen som vi kommer visa har alla det speciella att ha inkluderat en rutschkana som en integrerad del av inredningen! Du är redo? Såja, ge dig själv en bra knuff och åk iväg!

5. För damer som älskar rosa

Älskar din underbara lilla flicka rosa? Känner hon sig som en liten prinsessa, men håller inte tillbaka när det kommer till att kasta sig ner i leran eller glida ner för en rutschkana? Du har hittat rummet för henne!

Advertisement

6. Ett sovrum för... att inte sova alls

Ett förtjusande litet sovrum och dess design är ganska modern och elegant för att vara en barnkammare, men detta betyder inte att det inte erbjuder dem stimuli av olika slag: rutschkanan är bara början eftersom du har möjlighet att leka bland hundratals färgade bollar eller även att klättra på en klättervägg!

Det kommer garanterat att has roligt i det här rummet, frågan är om dina barn någonsin kommer att sova...

7. Ointagbart sovrum

Ett barn i sitt gömställe, i sin "håla", är ett lyckligt barn. Vi kan vara säkra på detta och det här lilla rummet kommer säkerligen inte att misslyckas med att ge säkerhet till ditt barn, eftersom sängen är praktiskt taget otillgänglig förutom från en enda ingång: hejdå monster, inte ens du kommer att kunna nå barnen!

Men nu är det dags att fortsätta med vår resa: förbered dig på att få se andra otroliga idéer!

Advertisement

8. På resa genom en förtrollad värld

Att ibland säga att ditt barn har huvudet uppe bland molnen kan vara mycket sannare än du tror: det här sovrummet är verkligen originellt, allt som återstår är att blunda och sväva upp i himlen.

9. "Prinsessa, din vagn har anlänt"

Den här sängen är oemotståndlig, en vagn som kan följa med din lilla flicka vart hon vill, kanske ända till hennes slott? Nåväl, låt oss åka då!

Advertisement

10. En säng regerad av en kung, eller snarare en drottning

Här är vi, på prinsessans slott: en idealisk plats för att få din lilla flicka att känna sig som en prinsessa och framtida drottning. För henne blir det som att sova på slottet och drömma om förtrollande baler, sagobanketter och hennes favoritsagor.

11. Magi omsluter allt

Faktum är att ibland kan sagor bokstavligen komma till liv, som i ett sånt här sovrum, dvs ett rum som är helt inrett efter en av de mest kända Disneyprinsessorna: Elsa. Din lilla flicka kommer att växa upp vaggad av isens magi!

Men nu är det dags att sätta segel, nästa mål: sjörövarnas bädd.

Advertisement

12. Äventyret fortsätter genom att utforska andra fantastiska platser!

Lyft ankare, vänd mot styrbord! Men om du föredrar det kan du vänta lite och välja att se ditt lilla barn sova gott på ett hisnande säng-fartyg!

13. Sov djupt, eller snarare på djuptet

Om du inte tyckte om idén med den tidigare sängen så kanske du är intresserad av skönheten i en lugn och avkopplande atmosfär. Att sova i sällskap med fiskar och en mästerligt målad bakgrund. Vi är säkra på att vissa barn skulle älska en liknande lösning!

Men nu är det dags att komma tillbaka till ytan och sikta rakt mot himlen, eller snarare bortom.

Advertisement

14. Ett sovrum på temat rymden

Att landa i rymden är verkligen inte en upplevelse som alla kan eller kommer uppleva, men i ett rum som detta skulle dina barn kunna uppleva det varje dag!

15. Den välförtjänta vilan för morgondagens hjältar

I slutändan kommer alltid tiden för att vila och sova genom en lång, vilsam natt i dina drömmars sovrum.

Ett sådant här rum är perfekt för detta ändamål: allt påminner om kvällen, natten, tiden när solen går ner och ljusen släcks. Hur som helst, med så här fina och unika rum är drömmarna avsedda för att lysa upp varje dag mer intensivt än någonsin!

Advertisement