12 bedårande förslag för att möblera drömbarnrummet

av Titti Carlberg

28 Oktober 2023

12 bedårande förslag för att möblera drömbarnrummet
Advertisement

Vi vill alltid det bästa för våra små, och att möblera deras sovrum är alltid ett glatt tillfälle att njuta av dekorativa teman och färger som skulle vara mycket svårare att hantera någon annanstans. Vi drömmer stort, vi tänker på framtiden, vi föreställer oss en stimulerande miljö som kommer att se dem växa och som kommer att vara deras tillflyktsort, där de också kan tillbringa tid i vänners sällskap och leka, vila, dagdrömma, studera och... Växa upp.

Vi gillar också att barnen är i restaurerande miljöer, färgglada utan att vara uttröttande, roliga men också säkra. De behöver också veta hur de ska hänga med i tiden eftersom behoven förändras i varje steg av uppväxten.
Nedan kan du hitta några idéer för att möta de olika behoven.

Advertisement

Dekorationer att hänga i barnkammaren

Dekorationer att hänga i barnkammaren

ForestKidsShop/Etsy

Vi börjar med de som fortfarande sover i spjälsäng och stannar ofta där, men idén med att hänga dekorationer är alltid bedårande. Därför kan vi, efter deras intressen, välja ämnen eller stimulera oss själva. En söt solsystemsmodell är en idé som alltid fungerar!

Advertisement

Utrymme för blivande artister

Barn älskar att klottra, och det är inte ovanligt att de gör det på väggarna. Bättre att undvika skador och kanalisera alla sina konstnärliga mål till ett område som är specifikt dedikerat till detta, även på väggen. Det kan du till exempel göra genom att måla en hel del av väggen med svart tavlaeffekt, så att barnen kan rita och sudda som de vill.

En annan vinnande idé i denna mening är att ha en pappersrulle fäst på väggen: varje teckning kan sparas, om den förtjänar det, eller slängas innan man går vidare till nästa!

Rama in barnens mästerverk

Det finns teckningar av barn som värmer ens hjärta och andra som är superroliga:varför inte använda dem till att dekorera väggarna i deras rum, de kommer att vara de första att känna stolthet! 

Ett måttband för att mäta barnens längd... Men inte bara!

Det finns ett föremål som man ser i många barnkammare: det vertikala måttbandet för att hålla koll på barnens längd. Förutom att köpa olika former, även färgglada kan du skapa dem med dina egna händer, och kanske på så sätt lämna lite utrymme, inte bara för att mäta deras längd, utan också för att indikera den speciella händelsen när mätningen gjordes! Det är ett minne att spåra!

Advertisement

En plats för blöjbyte

För spädbarn kan den tematiska inredningen skjutas upp till ett senare tillfälle, men du behöver inte vänta med att sätta barnkammaren i drift. Att byta blöja är en tidskrävande daglig syssla, och det är skönt att ha en plats redo med allt man behöver för att få allt gjort på ett effektivt sätt.

Inredningsteman

Det idealiska är att följa barnens smak och drömmar, och att välja inspirerande teman i inredningen så mycket som möjligt. När man saknar idéer finns dock all möjlig inspiration på nätet. Bland de många idéerna, lämpliga för alla, finns piraternas äventyrliga värld, med deras spännande skattjakt!

Advertisement

Drömsängen

Även sängar kan bli superspektakulära, även med DIY. Att lägga till element som ramar in eller dekorerar för att utveckla ett slagkraftigt dekorativt tema är ett stimulerande jobb för vuxna och väldigt roligt för barnen som ska sova i dem!

Andra idéer för inredning av barnkammare

De lite äldre kanske älskar tanken på att ha ett litet hörn att läsa sagoböcker, serietidningar och annat i. Allt du behöver är några kuddar och ett draperi för att skapa en plats dit de kan ta sin tillflykt!

Advertisement

Idén med att montera upp en gunga i barnkammaren är också söt.Det viktiga är dock att försäkra sig om att man gör det i enlighet med alla säkerhetsföreskrifter och sedan iväg till timmar av nöje och avkoppling.

Var noga med detaljerna

Även detaljerna gör skillnad: varför inte göra till exempel lampknapparna roliga med färgade masker?

Advertisement

Det är naturligtvis också möbelstilen som alltid kan påminna om upplevelsen av lek och stimulera fantasin.

Hur föreställer du dig din drömbarnkammar

Advertisement