Hemligheten till omedelbart snyggare hallar och rum? Prova att använda en korg

av Hilda Maria Morgan

30 Mars 2023

Hemligheten till omedelbart snyggare hallar och rum? Prova att använda en korg
Advertisement

Hallen är ett av de utrymmen där kaos lättast skapas, men om man tänker efter så finns det alltid en rad föremål som, om de är utspridda i ett rum, ger intrycket av att oordning råder mycket mer än vad det egentligen gör. Vi tänker på skorna som är utspridda på golvet eller staplade på måfå i ett hörn av rummet.

Detta är särskilt sant i hem där det är en vana att ta av sig skorna när man går in, men om det inte finns någon sådan praxis är det troligt att samma störning uppstår i sovrummet eller var som helst garderoben är. Den enklaste lösningen, den som verkligen kan göra skillnad, är att använda en skokorg.

Advertisement

Det kan verka vara en självklar sak att säga, men om du inte har provat detta mycket enkla tips än, kanske du inte inser hur användbart det är.

Advertisement

Uppenbarligen handlar det inte om att ta vilken behållare som helst: inte kartonger eller plasthinkar som de som används för att sortera tvätten.

Tanken är att satsa lite mer på en korg som har en trevlig design, och framför allt som matchar det utrymme den placeras i. Så om den av en slump hamnar i ett hörn av hallen eller sovrummet, kommer du behöva en stor men framför allt hög korg, med bekväma handtag, som är stadig och vacker.

När det gäller korgar som vi vill placera under några bänkar bör vi välja låga, fyrkantiga eller rektangulära korgar. Samma sak gäller om vi vill placera de här korgarna längs en hallkorridor, eller inuti de öppna facken av en möbel, vanligtvis de som är längst ner: på så sätt tar de inte upp mycket plats, inte ens på ett visuellt plan.

Annars kan du fundera på att stapla korgarna med någon annan lösning, kanske till och med genom att hänga upp dem på väggen om möjligt.

Advertisement

Hur som helst är det trevligt att välja material som verkligen passar inredningen. Vanligtvis tänker vi på korgar gjorda av rep eller naturfibrer vävda med mer eller mindre genomarbetade dekorativa motiv, men de kan också vara gjorda av motståndskraftigt tyg. De kommer självklart att behöva rengöras och deodoriseras med jämna mellanrum, men det blir trevligt att se just detta enda element, med en raffinerad design, som döljer alla skor som tidigare var utspridda över hela golvet.

Det kommer dessutom bli mycket lättare att städa och ordna upp i varje rum!

Advertisement