Påskpynt med återvinning av korkar: 10 underbara förslag

av Hilda Maria Morgan

25 Mars 2023

Påskpynt med återvinning av korkar: 10 underbara förslag
Advertisement

När högtiderna närmar sig föds också lusten att pynta hemmet och det händer ofta att man vill ägna sin fritid åt att skapa DIY-dekorationer. Speciellt om det finns barn i hemmet, det är verkligen roligt att umgås tillsammans genom att skapa massor av pynt att sprida i huset och trädgården och idéerna är sannerligen oändliga.

Trots sin korthet är påsken verkligen inget undantag, framför allt för att den, tillsammans med den vackra vårens ankomst, ger många fler timmar av ljus till dagarna och underbara färger till gräsmattorna och blomsterängarna. Bland de många idéerna som finns för att dekorera hemmet till påsk, erbjuder den kreativa återvinningen av korkar många riktigt intressanta idéer. Nedan föreslår vi 10 underbara dekorationer.

Advertisement

1. Påskharar

Påskharen är utan tvekan en av huvudsymbolerna för påsken och att skapa en med korkar är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att ta flera korkar av samma form och storlek och limma ihop dem och måla dem som en hare. Använd sugrör av plast eller kartong till morrhåren och lägg till blomdekorationer eller färgade ägg.

Advertisement

2. Blommig krans

För att välkomna gästerna på bästa sätt, börja från ytterdörren. Att göra en blomsterkrans är en barnlek om du använder korkar av samma form och storlek. Skapa blommor med korkarna och dekorera din krans med riktiga eller plastblommor, färgade band och rosetter.

3. Små kaniner

En enkel kork från en flaska bubbel kan förvandlas till en underbar liten kanin. Måla korkarna vita, lägg till öron med vitt och rosa filt-tyg och en svans med en vit mini-pompom av vadd. De kommer att bli magnifika.

4. Kork-bo

Vad sägs om en bo-formad dörrkrans? Allt du behöver göra är att arrangera korkarna i en cirkel och sätta in dekorationer, gräs och två små kycklingar inuti.

5. Sympatiska kycklingar

Du kan göra fina små sympatiska kycklingar genom att helt enkelt måla korkarna gula eller klä in dem med gula piprensare. Fjädrar i samma färg för vingarna, en orange kartongtriangel för näbben och du är klar!

Advertisement

6. Bordsdekorationskruka

Vad sägs om en kruka med blommor som bordsdekoration? Skapa en med korkar, den kommer att bli underbar!

7. Ägg på väggen

Även ett färgglatt ägg av korkar som hänger på väggen som en tavla är en underbar och väldigt enkel idé att göra.

Advertisement

8. Rustik påskhare

Om du gillar den rustika stilen kan du enkelt göra påskharar med en kork och halverade glasspinnar. De kommer att bli läckra!

9. Höna

Gör en höna av korkar och placera den i ett bo tillsammans med några små kycklingar. Effekten blir fantastisk!

Advertisement

10. Kaninprofil

Vi avslutar med ett lätt pynt som är enkelt att göra: profilen på en kanin gjord med korkar. Du kan dekorera den med band och rosetter eller med ägg eller blommor. Fin och lätt.

Vilket påskpynt vill du börja med?

Advertisement