DIY-påskharar: skapa tusen olika typer genom att återvinna lite allt möjligt

av Hilda Maria Morgan

21 Mars 2022

DIY-påskharar: skapa tusen olika typer genom att återvinna lite allt möjligt
Advertisement

Bland det påskpynt som aldrig får saknas i ett hem, eller ens i trädgården, har vi såklart kaninerna. Den otvetydiga formen hos dessa bedårande djur med långa och mjuka öron är faktiskt en av symbolerna för denna period över hela världen, och de får oss också att tänka på naturens uppvaknande på våren.

Således används de för att dekorera kransar, bordsdekorationer, festonger med mera. Deras siluett är ibland den som inspirerar till olika desserter, och även när du efterliknar den i en stiliserad form är det alltid ett trevligt sätt att fira en festlig och färgstark tid på året. Kolla in idéerna nedan för att göra kaninpåskpynt genom att återvinna lite allt möjligt.

Advertisement

Målade träslevar, med kinderna gjorda av filtcirklar: du kan använda dem så här, eller kanske till och med ställa dem i krukor med växter eller i någon påsk-komposition.

Advertisement

Har du färgad filt kan du enkelt klippa till bitar som sys ihop för att skapa kaninformade fickor där du kan ordna besticken och piffa upp påskbordet (även utomhus!) på ett snyggt sätt.

Och med färgad filt kan du också skapa bedårande pynt som kan hängas upp.

Träklädnypor är en annan typ av föremål som du enkelt kan måla för att skapa kaniner.

Och även äggkartonger, med lite fantasi, kan användas till liknande påskpynt.

Advertisement

Om du har några tygrester och träkulor med hål i kan du göra påsar vars övre flikar blir kaninens öron. För att fylla och ge vikt åt påsen kan du använda sand, kattsand eller till och med någon typ av mjöl eller torkade baljväxter.

Med hjälp av äggskal kan du skapa betongkaniner genom att sticka in järn- eller koppartråd i form av öron ovanpå.

Advertisement

Genom att vika ihop ändan på toalettpappersrullarna, med pappers- eller kartongöron fastlimmade på toppen, får du små presenter (som skulle kunna fyllas med chokladägg) att lägga på varje gästs ålats vid middagsbordet.

Och det finns också idéer för att använda ull-pompoms som stiliserade kaniner i en girlang ...

Advertisement

... Eller för att skapa många fluffiga kaniner att använda - eller ge bort i present – hur du vill.

Idén att dekorera terrakottakrukor med mjukisdjur (också handgjorda) är också riktigt trevlig, som om kaninerna höll på att försvinna in i dem.

Glad påsk!

Advertisement