Påskpynt med äggkartonger: 10 muntra och mycket enkla pyssel

av Hilda Maria Morgan

13 Mars 2023

Påskpynt med äggkartonger: 10 muntra och mycket enkla pyssel
Advertisement

Det är alltid trevligt att välkomna påsken med ett pyntat hem: milda accenter av pastelltoner är i allmänhet det som regerar, sedan blommotiv och alla små djur som får en att tänka på naturens återuppvaknande och livet på landet, från kaniner till kycklingar. Det är traditioner som känns igen i många delar av världen, så varje gång man pyntar sitt hem är det som om man förenades med miljontals andra människor och familjer som älskar att fira denna viktiga högtid.

Dessa dekorationer kan göras med massor av olika föremål och material, även med avfallsmaterial som fantasifullt kan återvinnas, till exempel äggkartonger. Det är trots allt äggen som är medelpunkterna i pyntet och de rituella lekarna, så troligtvis har vi oss många fler äggkartonger i huset precis innan påsken. Nedan följer några kreativa idéer för att återvinna dem.

tutorial via thebestideasforkids.com

tutorial via thebestideasforkids.com

Unga som gamla mumsar gärna på chokladägg och alla högtidens sötsaker, och det är bedårande att lägga dem inuti dessa kaniner gjorda med bitar av äggkartong, lämpligt målade och dekorerade.

Advertisement
Tutorial via redtedart.com

Tutorial via redtedart.com

Om du däremot vill sprida ut söta små djur runt om i huset, kanske till och med på matbordet, så kan du med delarna av äggkartongen som fungerar som skiljeväggar mellan äggen skapa andra kaniner som kan stå upp helt själva.

Tutorial via typicallysimple.com

Tutorial via typicallysimple.com

Vill du placera dekorerade ägg, eller något annat föremål i en korg dekorerad inför högtiden? Här är en god idé för att använda äggkartonger för ändamålet.

minted.com

minted.com

Faktum är att om du har målat ägg eller förberett små och färgglada dekorationer, är varje "hål" i äggkartongen perfekt för att hysa dem. Men först behöver vi måla själva äggkartongen med färger (akryl) som matchar resten.

Advertisement

Varje äggkartong kan bli en kista med godis att ge till gästerna under påskhelgen!

Eller så kan du använda äggskal som minikrukor att placera plantor eller blommor i, och sedan sätta in dem i äggkartongen så att de står stilla på plats. En härlig idé för en minnesvärd bordsdekoration.

Advertisement

På liknande sätt kan äggskal som fortfarande är i äggkartongen återvinnas som ljus, perfekt på temat.

Tutorial via thebestideasforkids.com

Tutorial via thebestideasforkids.com

Har du någonsin tänkt på att en äggkartong skulle kunna bli en blomsterträdgård?

Advertisement
designimprovised.com

designimprovised.com

Och för de med mer fingerfärdighet skulle det vara underbart att göra färgglada blommor av kartongen från dessa förpackningar, som kan användas för att dekorera allt möjligt, till och med vackra kransar.

Vilket pyssel skulle du vilja göra till påsk med äggkartonger?

Advertisement