Har du inget material för att skapa påskpynt? Ta reda på vad du kreativt kan återvinna!

av Hilda Maria Morgan

09 April 2022

Har du inget material för att skapa påskpynt? Ta reda på vad du kreativt kan återvinna!
Advertisement

Det är trevligt att ha tid och möjlighet att i förväg designa alla de vackraste dekorationerna för att pryda ditt hem inför årets olika högtider, inklusive påsk. Men vi har inte alltid rätt resurser eller tillräckligt med tid att ägna åt komplicerade inköp och projekt. Vi behöver dock inte tappa modet och ge upp att försköna huset med prydnader som får oss att fira den högtid som nalkas.

Faktum är att vi ofta redan har många material runt om i huset eller trädgården som med kreativitet kan återvinnas för att skapa originella dekorationer. Ta en titt på idéerna nedan, de kan vara inspirationen du behöver!

Om du behöver fylla ut en bordsdekoration eller någon annan dekoration med låtsasmorötter kan du skapa dem av enkla orangemålade kottar, och kanske lägga till gräs ovanpå.

Advertisement

För en kaninformad dekoration som du kan placera på marken, kanske nära den öppna spisen, eller i trädgården eller var du vill, kan du limma ihop enkla träskivor.

Ovanför någon hylla, eller också upphängda istället för kransen på dörren eller nära fönstren, kan gamla tavelramar med band och lite temadekorationer vara ett originellt alternativ.

Sista minuten bordsdekoration: färgade ägg inuti uppochnedvända vinglas som blir till glasklockor och samtidigt ljushållare - Sätt bara några ljus ovanpå.. basen!

En vas med blommor, eller till och med gröna eller blommande grenar från trädgården, och sedan träcirklar som de på gardinerna sammanfogade med snöre för att stödja lite ägg (kanske till och med dekorerade): en annan trevlig idé att dekorera bordet eller något annat.

Advertisement

Fanns det några gamla och rostiga enportions-formar i metall i huset? Med ett lager färg och några blommor blir de fantastiska ljusstakar.

Lösningen som aldrig blir fel: en bordsdekoration med konservburkar som används som blomvaser.

Advertisement

Låt dig erövras av en blommande planta även i snabbköpet: alla är fina, även enkla primörer. Samla sedan kvistar av valfri storlek och klä in krukans utsida.

Om du däremot vill involvera barnen i dekorationerna kan du göra kaniner av pappersrören från toalettpappret.

Advertisement

Men också några gulliga kycklingar!

Glad påsk!

Advertisement