Påskharar: du kan göra dem själv med alla möjliga material

av Hilda Maria Morgan

19 Mars 2023

Påskharar: du kan göra dem själv med alla möjliga material
Advertisement

Om vi ​​var tvungna att välja en mer allmänt representativ symbol för påsken, skulle vi knappast kunna välja en mer förtjusande och älskad symbol än påskharen och kaninerna. Deras siluett, även om den bara är stiliserad, återkommer i massor av dekorationer, och det finns också statyetter och mjuka leksaker och till och med mat som är modellerad för att efterlikan deras form. Det är därför naturligt att när man vill dekorera huset med tematiska prydnader så blir kaniner och harar de obestridda huvudpersonerna.

Men om du inte har tid att gå och leta efter några som du tycker om i någon butik? Inga problem: du kan göra förtjusande sådana till och med från massor av föremål och material som du kanske redan har hemma. Ta en titt på de kreativa återvinningsidéerna som föreslås nedan.

Advertisement
panduro.com

panduro.com

Om du har garnrester som du kan skapa pompoms med är du redan på god väg: titta vilka fina supermjuka kaniner som kan göras med detta material.

Advertisement
shelleymakes.wordpress.com

shelleymakes.wordpress.com

Och om du istället skulle vilja prova med origami så finns det tusen idéer för det också.

Även med enkla träklädnypor, lite färg och tuschpennor kan du skapa riktigt fina små kreationer för att dekorera presentförpackningar eller till och med använda som placeringskort!

thepurplehydrangea.net

thepurplehydrangea.net

Lite som på julen, kan man även på påsk hänga festonger i hemmet, på den öppna spisen eller på fönstren. Och med gamla sidor från böcker eller tidningar kan du skapa en riktigt fin en!!

marthastewart.com

marthastewart.com

Skulle det inte vara trevligt att när man satte sig vid bordet upptäckte att servetterna hade vikts till formen av en kanin?

Advertisement
thecrafttrain.com

thecrafttrain.com

Du har säkert redan frågat dig "och med toapappersrullarna då?". Tja, det finns olika idéer för att förvandla dem till harar till påskpyntet, alla lika kreativa och enkla som den här.

Du kan också använda dessa papprör som stämplar för att göra tryck av kaninformer på kartong eller varför inte, till och med på tyg!

Advertisement

Harar gjorda av kreativ återvinning av flaskor: det är en idé inom räckhåll för alla.

Sök på nätet, eller rita, den form du föredrar för bedårande kaniner och klipp sedan ut dem ur kartong i de färger du tycker mest om, eller som bäst matchar inredningen, och så kan du skapa festonger och kedjor för att dekorera alla utrymmen!

Advertisement

Små sydda kreationer, med två filtbitar och lite annat: de är supersöta att ge bort som presenter!

En idé för dig som vill ha pynt med modernare design!

Advertisement
chalkingupsuccess.com

chalkingupsuccess.com

Ett pyssel med en rustik men bestämt förtrollande smak: kaniner gjorda på träskivor.

recycledcrafts.craftgossip.com

recycledcrafts.craftgossip.com

Träpärlor, bomull och rester av mjuk filt för öronen: dessa kaniner har ett oemotståndligt snyggt och modernt utseende.

Glad påsk!

Advertisement