12 vinnande förslag för att duka med stil vid påsk

av Hilda Maria Morgan

27 Mars 2023

12 vinnande förslag för att duka med stil vid påsk
Advertisement

Det är trevligt att samlas runt bordet med vänner och släktingar i samband med högtider för att fira tillsammans, som till exempel påsken. Och när vi ordnar en lunch eller middag med vänner begränsar vi oss vanligtvis inte bara till att bestämma menyn, utan det är också ett bra tillfälle för att ta fram vårt vackraste porslin, som används till viktiga tillfällen. Naturligtvis uppskattas redan all denna uppmärksamhet av gästerna, men vi kan gå ett steg längre: vi kan tema-dekorera bordet, med alla färger och symboler som gör att vi kommer in i feststämning fullt ut.

Alltså kan vi till påsk ha en triumf av referenser till naturens återuppvaknande, som växter, blommor och färger som påminner oss om jorden. Sedan finns det kaniner, kycklingar, morötter med mera. Kolla in idéerna nedan för inspiration.

Advertisement
myscandinavianhome.com

myscandinavianhome.com

Om du inte har tid, eller om du föredrar en minimal stil enligt en skandinavisk smak, knyt bara servetten runt ett ägg och lägg till några gröna eller blommande kvistar. Det blir en mycket elegant och stiliserad kanin.

Advertisement
satoridesignforliving.com

satoridesignforliving.com

Med rosmarinkvistar, eller någon liknande växt, kan du skapa ett slags bo där du kan lägga ägget i.

Du skulle också kunna ta hjälp av kvistar och mossa, om du lätt kan få tag i det.

För de som älskar något mer flashigt, då måste vi också fokusera på bordsdekorationerna. Att ha riktiga växter och blommor är trevligt, men även med syntetiska alternativ som kan återvinnas under de kommande åren kan du fortfarande få väldigt färgglada resultat!

En bricka full av mossa i mitten, några temafigurer och sedan porslin som påminner om naturens neutrala färger: sofistikerad och perfekt på temat, samt lätt att modifiera efter behag!

Advertisement

Om du har vitt porslin, som mjölkkannor, tekannor och liknande, även om de är av olika stil, är de alla lämpliga blomstervaser. Fyll dem med blomknoppar och kvistar och om du vill placera dem på träskivor eller lägg till färgade ägg!

För en boost av munterhet är det också en frisk och trevlig idé att ha allt i orange nyanser, med morötter som dekorationer.

Advertisement

För mer neutrala dukningar kan du använda tallriksunderlägg av halm eller andra naturfibrer. Och lite påskpynt som sedan snabbt kan återvända till hyllorna runt om i rummet.

Finns det inte tid för att köpa dukar eller tallrikar? Välj vita, och liva upp dem med servetter i våriga färger. Några ägg eller till och med chokladkaniner, och sedan är du klar!

Advertisement
entertainingdiva.com

entertainingdiva.com

Med lite tid kan du göra förtrollande små kedjor av färgade pappersfjärilar, i flera nyanser av samma färg, och hänga dem från taket till bordet: ett sagobord!

För en enkel känsla av klass, du kan göra ett elegant dukat påskbord med ett glas fyllt av färgade ägg, eller också med chokladägg. Ett glas till varje gäst. Liten ansträngning men vackert resultat.

Advertisement
hallstromhome.com

hallstromhome.com

En annan idé för att kunna omvandla det du redan har till ett perfekt set till påsk kan vara att köpa några filt-tyger och klippa ut bordstabletter i form av kaniner!

Glad påsk!

Advertisement