Involvera även barnen i påskpyntandet med sött pyssel av återvunnet papper

av Hilda Maria Morgan

08 April 2022

Involvera även barnen i påskpyntandet med sött pyssel av återvunnet papper
Advertisement

Varje år är barnen involverade, i skolan och hemma, i skapandet av tematiska projekt för att fira de viktigaste årsdagarna och högtiderna. Så för dem som firar påsk känns det mysigt att visa upp dekorationer gjorda av barn eller tillsammans med dem: det kan vara prydnader att hänga upp eller festonger att drapera runt om i huset, eller till och med tredimensionella skapelser som kan användas i olika kompositioner.

Som utgångsmaterial kan du använda papper eller kartong, av många olika kvaliteter: idéerna är många och passar även för vuxna som vill unna sig lite tid för rekreationsaktivitet. Ta en titt på exemplen som visas nedan.

En ständigt populär idé som kan göras personlig är en kanin gjord av en papperstallrik. Du kan lägga till öron gjorda med rester av papperstallrikar men också med kartong eller filt eller EVA-gummi!

Advertisement

Om du har papper för aktiviteter som scrapbooking eller liknande kan du använda utskärningarna för att skapa tredimensionella ägg gjorda av många "skivor" i olika färger.

Eller så kan du skapa dina egna pappersägg som om de vore solida, och alltså också med en tredimensionell och mer geometrisk och stiliserad form.

Om du av en slump har remsor av papper, kartong eller kartong över (även de som stänger igen brickorna med bakverk köpta på konditoriet!) kan du göra tunnare remsor som viks och dekoreras efter önskemål för att ge liv åt stiliserade former av t.ex. huvudet på en kanin.

Eller morötter. Och alla dessa kommer att bli perfekta dekorationer att placera sida vid sida på en tråd för att skapa en originell festong.

Advertisement

Har du omslagspapper, även bara vanligt vitt eller brunt? Då kan du klippa ut kaninernas runda huvuden av det och sedan dekorera dem med blommor!

Även papprören från toalettpappret, eller hushållspappret, kan bli påskpynt.

Advertisement

Vem skulle inte vilja ha tulpaner och fjärilar som hängde i fönstren?

Det krävs inte mycket för att skära ut formen på en kanin från några kartonger till en dekoration av lite mer rustik karaktär.

Advertisement

Med lite fantasi kan vilken form som helst anpassas för att påminna om ett djur eller ett speciellt pynt.

Till och med formen på händerna kan förvandlas till kronbladen på en papperslilja!

Glad påsk till er alla!

Advertisement