Utegrillar: 10 förslag på hörn kompletta med grillar, att efterlikna

av Hilda Maria Morgan

27 Mars 2023

Utegrillar: 10 förslag på hörn kompletta med grillar, att efterlikna
Advertisement

Gemytligheten med luncher och middagar utomhus, alla samlade runt en grill för att laga mat och sedan njuta av nylagat kött, fisk eller grönsaker är verkligen unik. Så om du har öppet utrymme, kanske på en stor balkong eller i trädgården, är det vanligt att överväga att inreda ett hörn dedikerat till just detta. Små men mycket bekväma kan också skapas, i murverk eller med träkonstruktioner, och du kan bygga ut för att skapa matlagningsplatser som har allt som vilket kök som helst har.

Modernt eller rustikt, med olika material efter smak och design: det finns något för alla smaker. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

För mobila grillar, sådana av metall som kan installeras nästan var som helst, är det möjligt att skapa en dedikerad yta även med mindre krävande eller dyra projekt. Till exempel kan ett robust trä- och metalltak vara den perfekta lösningen.

Advertisement

Den som föredrar mer klassiska lösningar som är murade kanske skulle kunna tänka sig en kupol i sten i vilken grillen placeras på den idealiska höjden. Och det kommer också att finnas utrymme för att förvara nödvändig ved.

Det finns många möjliga utseenden, man skulle även kunna skapa ett utekök komplett med skorsten.

Ett inbyggt kök utomhus, med trätak och en bakre vägg, som ett slags specialtillverkat uterum för detta trevliga utrymme.

De som älskar en rent rustik design skulle kanske kunna tänka sig att göra möblerna till dessa riktiga utekök med återvunnet trä, som kommer att få ett väldigt heterogent utseende.

Advertisement

Om du inte vill ha mycket mer än en väldigt stabil grill, så kan du även bara med tegelstenar skapa en mycket bekväm och platsbesparande plats, att sätta in i trädgården även mitt bland rabatterna, om du vill.

Rena och moderna linjer är möjliga även med en trästruktur: det räcker med att hitta rätt inspiration.

Advertisement

Betongens stora mångsidighet – och bekvämlighet – bör heller aldrig förbises: med den kan du skapa hörn kompletta med allt, perfekt skräddarsydda efter dina behov.

Enkla former, med plats för det väsentliga: några av dessa idéer skulle även få plats på stora balkonger eller terrasser.

Advertisement

Vissa gör grillhörnan till en så viktig och ombonad hörna att de täcker väggarna med kakel och lägger till ad hoc-belysning!

Skulle du vilja ha en liknande grillhörna i trädgården?

Advertisement