Bordsdekorationer till påsk: 12 kreativa idéer för ett oförglömligt bord

av Hilda Maria Morgan

09 Mars 2023

Bordsdekorationer till påsk: 12 kreativa idéer för ett oförglömligt bord
Advertisement

När man piffar upp ett bord till en högtid vill man alltid försöka skapa en minnesvärd dekoration: det är inte bara en vana att göra så, det är ett sätt att fira vikten av högtider och skapa den rätta atmosfären för att tillbringa oförglömliga dagar med människorna som man håller kärast. Alltså kan man låta fantasin flöda vid påsk och skapa en hel rad dekorationer inspirerade av påskens symboler och vårens färger, som varje år präglas av naturens fantastiska uppvaknande.

Inte bara porslin, utan också bordsdekorationerna blir medelpunkter i dessa arrangemang värda att läggas på minnet, nedan presenterar vi 12 idéer att ta inspiration ifrån.

Advertisement

Genom att lägga mjuk mossa på botten av en träbricka med låga väggar skapar du den perfekta miljön för att placera till exempel kaniner av alla de slag.

Advertisement

En flätad korg är också en utmärkt idé: med gräs (kanske låtsas) och kycklingar kommer den att se förtrollande ut mitt på bordet.

Föredrar du en dekoration helt inspirerad av blommor och... grönsaker? Varför inte använda ett kålhuvud som vas, var i man kan sticka in säsongens blommor?

Enkelt, snabbt, men väldigt vackert: morötter med blommor i en glasvas. Morötterna måste fortfarande ha den gröna blasten kvar, och vad gäller blommorna kan du välja vad du vill, från gulorange ranunkler till vilken typ som helst som du tycker matchar!

Här är en annan trevlig och snabb idé, för att skapa en fin bordsdekoration i farten med vilken terrakottakruka som helst.

Advertisement

Terrakottakrukor (men inte bara), vända upp och ner, kan vara basen för en avsats gjord av gamla bakformar eller andra återvunna föremål, och på dem placerar du sedan ut harar, eller ägg, eller kycklingar... Vad du än föredrar.

En tidlös klassiker: vasen (men även en korg) med färgade ägg inuti och sedan blommor till det hela. Du kan överväga att matcha färgen på äggen med färgen på blommorna du sätter där!

Advertisement

Om du tycker om påskris, även de mindre sådana, så är de utmärkta som bordsdekorationer.

Om du har långa trä- eller metallbehållare att placera på mitten av bordet, skulle de kunna vara perfekta för att dekorera med symbolerna för varje högtid. Vid påsk vinner alltid gräs, mossa, eller blommande kvistar, och sedan alla andra symboler och små djur!

Advertisement

Och istället för stora ägg, varför inte fylla blomvasen med massor av små ägg, eller färgglatt godis?

Idén att ordna bon med färgade ägg inuti långa, tunna bordsdekorationer av trä är väldigt trevlig.

Advertisement

En bordsdekoration gjord av lerkrukor med blommande lökar passar bra under resten av våren också!

Vilken idé föredrar du till ditt påskbord?

Advertisement