Shabby-stil till påsk? Ta reda på hur du kan inspireras av denna trend till ditt pynt

av Hilda Maria Morgan

11 April 2022

Shabby-stil till påsk? Ta reda på hur du kan inspireras av denna trend till ditt pynt
Advertisement

Påskpynt, precis som annat pynt som är görs efter ett särskilt tema inför de olika högtiderna och de mest hjärtliga årsdagarna, kan göras i många olika stilar enligt våra preferenser. Dess utseende kan därför vara en perfekt kombination av symboliska element som frammanar påskens anda och av detaljer, material och färger som istället är inspirerade av en speciell estetisk smak, kanske för att bättre matcha heminredningen. Således kan de också vara dekorationer som tar avstamp från en shabby chic-stil.

Återvunna föremål, ofta alldagliga, spetsar, pastellfärger, graciösa blommor: detta är bara några av de väsentliga aspekterna av denna typ av dekoration, av vilka du hittar några exempel att inspireras i bilderna nedan.

Advertisement

Som ett fågelbo som ligger i en gammal slev: det räcker med tidningsurklipp eller vilken typ av papper som helst (helst gulnat) att lägga de målade äggen i.

Advertisement

Om du vill lägga till blommor till en komposition att ställa ut i hemmet, kan du ställa dem i gamla föremål som kreativt återvunna köksredskap.

etsy

etsy

En plåt med stora tygmorötter inuti: den skulle passa bra i köket men också som en shabby chic-bordsdekoration.

Kvistar, ägg, höns (eller duvor) av keramik eller gips med mera: många föremål som kan dekorera ett tårtställ med flera hyllor.

Och även den med bara ett fack, upphöjt, är perfekt för påskpynt, som ett fågelbo med målade ägg.

Advertisement

Begränsat med tid? Se till att bryta äggen så att skalet fortfarande nästan är helt och lägg tillbaka dem i äggkartongen med blommor inuti!

Om du inte har en metallbur (en parhäst till shabby chic-stilen) kan du skapa en som är mer rudimentär med järntråd.

Advertisement

Och de mindre burarna kan istället bli dekorationer att hänga ovanför bordet, kanske till och med med ljus eller ljusslingor i mitten av blommor.

Pastellfärgade tygrester och matchande färgade ägg: en perfekt match för en shabby chic-krans.

Advertisement

Och vad sägs om ett stort fågelbo istället för en krans?

Eller till och med många porslinstallrikar, bäst är om de är dekorerade med blommiga och klassiska motiv, arrangerade i en komposition som liknar en stor krans!

Glad påsk till er alla!

Advertisement