Påsk: hitta rätt inspiration för scenografiska bordsdekorationer

av Hilda Maria Morgan

06 April 2022

Påsk: hitta rätt inspiration för scenografiska bordsdekorationer
Advertisement

Högtider är ett tillfälle att umgås med nära och kära, kanske runt ett dukat bord, och även till påsk är det trevligt att ordna måltider att dela med familj eller vänner. För att dekorera bordet kan vi alltså inte bara använda de bästa porslinsuppsättningarna, utan också några kompositioner att sätta i mitten av bordet.

Bordsdekorationer som används vid påsk är i allmänhet dekorationer inspirerade av våren, naturens uppvaknande, djuren som är förknippade med denna period och även religiösa eller traditionella symboler. Här kommer då blommor, kaniner, ägg med mera att triumfera. Här är några idéer ta inspiration från.

Advertisement

Har du en kotte kvar av de som används till julgranar kan du även använda den till påsk, täckt med färgglada ägg!

Advertisement

Det kräver lite förberedelse, men dessa idéer med muggar eller tekannor som häller blommor och pynt i ett fat som om de svävade i luften är verkligen spektakulära.

Många äggskal målade och sedan hoplimmade för att skapa en komposition som trotsar tyngdkraften.

awonderfulthought.com

awonderfulthought.com

Om du har några långa och smala träbitar att använda, kan de passa bra i mitten av bordet med färglagda ägg ovanpå.

En annan idé för en dekoration som brer ut sig på längden, med äggen fastsatta på pinnar arrangerade på en träbit: enkelt och kreativt.

Advertisement

Det flerskiktade kakfatet är en fantastisk scen för temadekorationer, och det är lätt att flytta runt!

Uppochnedvända vinglas: under glaskupan lägger du de mest olikartade föremålen och ovanpå glaset kan du placera ljus.

Advertisement

En glasvas full med ägg (eller till och med kanske målade stenar!) som man kan sätta in några blommande grenar i: den är klar på nolltid!

Om du har färgglatt godis (men även pärlor eller andra liknande föremål) kan du skapa färgglada lager som bas för att sätta in de blommande grenarna, eller också låtsasblommor.

Advertisement

Det finns också roliga idéer för att använda kål som blomkrukor: tänk på hur många varianter av kål som går att använda, med olika färger och typer.

En lerkruka med sitt fat blir snabbt en förtjusande bordsdekoration, lägg bara till lite pynt på toppen och lite gröna blad!

Glad påsk!

Advertisement