Med pappersservetter kan du skapa underbara och färgglada blommor

av Hilda Maria Morgan

20 Mars 2023

Med pappersservetter kan du skapa underbara och färgglada blommor
Advertisement

Det är underbart att ha vaser med färgglada och ljuvligt doftande blommor för att dekorera husets olika rum, eller kanske att använda extra stora för att dekorera sammansättningar, prydnader, till och med presenter! Men det är inte alltid så lätt att hitta snittblommor, och de har nackdelen att de har dagarna – om inte timmarna – räknade redan från det att vi köper dem. Lösningen? Torkade blommor, kanske... Eller låtsas. Och för att skapa låtsasblommor kan du arbeta med ett oändligt antal tekniker även hemma, med hjälp av gör-det-själv.

Oroa dig inte, det finns inget behov av ovanliga eller dyra material: för vackra blommor behöver du bara färgade pappersservetter, som de som används för fester och kalas, eller till och med vanliga pappersnäsdukar. Läs vidare för att ta reda på hur du kan göra fantastiska pappersblommor.

via Creativo/Facebook

Advertisement

En dubbel blomma till dina presentförpackningar

En dubbel blomma till dina presentförpackningar

Creativo/Facebook

För denna blomma behöver du några servetter i den färg du vill ha blomman – det fungerar bäst med små fyrkantiga. Stapla två eller tre (eller fler!) ovanpå varandra, genom att matcha dem. Fäst dem vid varandra genom att sy ihop de olika lagren med ett litet "x" i mitten. Vid det här laget tar du saxen och klipper bort hörnen för att skapa en cirkel. När detta är gjort utför du massor av klipp från kanten in mot mitten, och stannar ett par centimeter före "x:et".

Nu är det bara att separera lagren, puffa till dem lite, så har du en dubbel blomma att applicera där du vill.

Advertisement

Bättre än pioner och krysantemum

Bättre än pioner och krysantemum

Creativo/Facebook

För dessa blommor behöver du ta två färgade servetter och klippa dem på mitten för att få två lika stora rektanglar från var och en. Överlappa sedan de fyra lika stora utskärningarna, börja sedan från en av de två kortare kanterna att vika ihop alla utskärningarna som ett dragspel. När du är klar, knyt en tråd om mitten och vik sedan tillbaka den över sig själv: detta kommer att bli stjälken.

Med händerna behöver du sedan bara separera lagren och forma din blomma, och sedan är den färdig!

Nejlikor som aldrig vissnar

Nejlikor som aldrig vissnar

Creativo/Facebook

För dessa bedårande nejlikor, förse dig med vanliga vita pappersnäsdukar och tuschpennor i den färg du vill, samt lite järn- eller koppartråd.

Klipp en remsa från näsduken och vik den sedan som ett dragspel. Bind den i mitten med tråd, skruva sedan ihop det som är kvar av själva tråden för att forma stjälken. Med tuschpennan målar du endast ändarna av den fortfarande vikta utskärningen och öppnar den sedan med fingrarna genom att separera lagren. Du kommer att se dina nejlikor komma till liv på nolltid.

Självklart kan du också låta fantasin flöda, till exempel, vad gäller användandet av nyanser av olika färger på de olika servetterna i samma blomma, eller så kan du parfymera dem med en eller två droppar av en eterisk olja!

Och om du vill se bättre hur man gör dessa blommor, titta på videon nedan.

Advertisement