Hur man putsar hela huset med en gammal tovad tröja

av Hilda Maria Morgan

22 Mars 2023

Hur man putsar hela huset med en gammal tovad tröja
Advertisement

Det har med säkerhet hänt oss alla, åtminstone en gång i livet, att man tar ut tvätten ur tvättmaskinen och inser att en av tröjorna har krympt till den grad att den inte längre går att använda. Och kanske var det dessutom din favorittröja. Missnöjet när dessa saker händer är utan tvekan stort, men det finns många sätt att återvinna tovad ull innan du slänger den i papperskorgen.

Om du var väldigt förtjust i din tröja kan du återanvända den för att skapa en handväska eller kanske en kudde till ditt husdjur, vantar eller en mössa. Alternativt kan det bli ett mycket effektivt redskap för att städa huset. Ull är faktiskt utrustad med statisk elektricitet, vilket kan vara mycket användbart för att eliminera damm från alla ytor i huset och utomhus. Låt oss upptäcka dess användningsområden tillsammans.

Advertisement
Creativo

Creativo

Gamla tovade ulltröjor kan hjälpa dig att rengöra och polera i hela huset:

  • Golv: genom att sätta tröjan på en styv kvast eller en platt mopp kan du sopa alla golv, även under sängen eller möblerna, och ta bort dammet ordentligt. När den används på parkett hjälper tröjan också till att göra parketten mer skinande och glänsande.
  • Marmor: en av de ömtåligaste ytorna, det är bättre att inte behandla marmor med för många aggressiva produkter för att undvika att skada den. Om du vill behålla dess glans, tvätta marmorn helt enkelt med vatten och Marseille-tvål eller vatten och bikarbonat och, när den torkat, torka med tröjan över hela ytan. Du ska se att den blir som ny igen!
  • Möbler: Även möbler har stor nytta av ulltröjor. Förutom att helt ta bort damm från alla ytor kan faktiskt ull polera träet. Klipp upp tröjan i bitar, använd en för att vaxa och en för att polera, resultatet blir fantastiskt.
  • Samlarföremål och ramar: på samma sätt kan du också rengöra böcker, prydnadssaker, vinyler, DVD-skivor och alla andra samlarföremål eller tavelramar, även de dyrbara tavelramarna i lackat eller naturligt trä. Tack vare den statisk elektriciteten kommer dammet att tas bort helt.

Är du redo att få hela huset att gnistra?

Advertisement