Hantverk med strandad ved: ​​med rätt inspiration förvandlar du strandade grenar och stammar till underverk

av Hilda Maria Morgan

16 Maj 2024

Handgjorda skapelser gjorda av strandat trä
Advertisement

En promenad vid havet efter en storm innebär många grenar, även mycket vackra strandat trä. De är några av havets gåvor och i enlighet med lokala bestämmelser som reglerar uppsamlingen av dem är det ofta möjligt att ta hem några av dessa, av naturen formade, skulpturer. De är redan vackra i sig själva, och det krävs inte mycket för att förvandla dem till dekorationer eller användbara accessoarer hemma, du behöver bara hitta rätt idé!

Advertisement

1. Bordslampa

@ jiwoodlamp/Instagram

Låt oss föreställa oss att vi har hittat flera grenar, eller en bit av en stam med många knutar: totalt sett en unik form utjämnad av havets kraft. När det väl har torkat, och kanske behandlat med någon olja som hjälper till att bevara träet och förvisa termiter, blir den biten av stammen eller grenen ett föremål som kan användas efter önskemål. Försök hitta dess balanspunkt och installera en glödlampa med strömkabel: du kommer få en fantastisk och unik bordslampa.

Advertisement

2. En tavla med marint tema

@scottbergeyart/Instagram

Eftersom vi pratar om strandat trä, varför inte skapa en tavla med marint tema med det? Dessa valar gjorda av olika målade träbitar är en lätt inspiration att efterlikna!

3. Ramen för din kreativitet

benkewinart/Instagram

Strandat trä, särskilt om det kommer från någon platt planka, är perfekt att använda för en rustik ram: allt du placerar i den kommer att vara frukten av din fantasi.

4. En bläckfiskformad mosaik

@thefloridaalohamermaid/Instagram

Inte bara stora bitar med fascinerande former är användbara: även många små bitar, vi skulle till och med kunna säga splitter, av strandsatt trä skulle kunna skapa underbara dekorationer. Som denna bläckfisk gjord av många lämpligt sammansatta träbitar.

5. Ramen på dina inredningsspeglar

@handbox_/Instagram

Vill vi sätta in en spegel för att inreda och lysa upp något av husets rum? Även den mest anonyma spegeln blir unik om vi ramar in den med strandat trä.

Advertisement

6. Drömfångare och hängande dekorationer

@moenstones/instagram

Upphängd i mitten av rummet, nära sängen eller ett fönster eller till och med bara placerad på väggen: artefakter att hänga med strandat  trä, kanske också berikat med glas som slätas ut av vågorna, eller någon annan pärla eller element som kan pryda dem, är lätta att skapa.

7. Stora hjärtan för att värma upp din heminredning

@ indigonoosa/Instagram

Få former är så suggestiva som ett hjärta, och att skapa tredimensionella sådana med massor av strandat trä är ett sätt att dekorera med ett handgjort hantverk som kan väcka uppmärksamhet och värma atmosfären.

Advertisement

8. Katternas palats

@kinji.hayama/Instagram

Letar du efter ett öppet skåp med flera hyllor där katterna kan leka? Vi skulle kunna skapa ett med robusta grenar, lägg till hyllor och täck basen med rep för att även skapa en skrapstolpen som uppskattas så av våra fyrbenta vänner!

9. Upptäck konstverken

@hanazdesign/Instagram

Vissa föremål som vi ser på stranden är redan i sig själva så harmoniska till formen att det inte finns något behov av att infoga dem i andra pyssel eller förvandla dem: de är konstverk som inte behöver mer än att visas upp.

Advertisement

10. En stiliserad familj

@zografiesmpr/instagram

En träbit för varje medlem i familjen och stenar som slätats ut av havet som att representerar huvudena: en liten tavla full av tillgivenhet, enkel men bedårande.

11. Landskap med drivved

@mariaart58/Instagram

En annan idé för en tavla att hänga upp, den här gången full av detaljer att beundra: flera träbitar som är lämpligt skurna och målade för att se ut som en rad hus i en pittoresk by.

Advertisement

12. Alla havets gåvor för en botanisk tavola

@naturallypeacefuljewelry/instagram

Om vi ​​kan samla andra saker från stranden, som polerat glas, småsten och snäckor, skulle vi kunna använda dem för en naturalistisk scen som denna, en hund vid foten av en blommande växt!

13. Samtidskonst

@diyprojecthub/Instagram

Att interagera med material, till och med bryta ner dem och komponera dem efter en personlig vision, är något av det vackraste du kan göra. Så, vad sägs om att efterlikna den här idén, där den strandade veden bokstavligen har skivats, lägg till en remsa av trä (återvunnet) mellan varje skiva av den grenen. Valet av färgnyanser är vackert: det måste vara fin att se på denna skulptur från olika håll och märka hur den förändrar vår uppfattning.

Skulle du vilja skapa liknande hantverk med strandat trä?

Advertisement